Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Jonah Hex - egy rosszul elsült DC Comics film!

2014. február 12. - Nikosssz

történet.png

A fejvadász Jonah Hex fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül, mondván, hogy a férfi túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Leilát, akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és így újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni egy veszélyes fickót. Quentin Turnbull az ördöggel cimborál, és romba akarja dönteni az államokat!Vélemény.pngMivel eléggé bírom a képregény adaptációkat ezért mindenképpen meg akartam nézni a filmet. Régebben lebeszéltek róla, de most megláttam a borítót, és elhatároztam, hogy nem hiszek másoknak, és az imdb pontszámnak sem. Belekezdtem ebbe a filmbe, és eléggé vegyes érzésekkel fejeztem be. Egy részből a legnagyobb csalódást az váltotta ki belőlem, hogy a játékideje mindössze 1 óra 20 perc. Ebből kifolyólag nem igazán volt idejük az előzményekkel foglalkozni, és egyből belecsapnak a lecsóba! Mégsem adja azt az elkapkodott stílust amit vártam. Viszont a története magában nem sokat ér, így ennyicske magyarázattal!

Látványra még majdnem tetszene is, de ha már ebben az időben játsszák, akkor miért kellett olyan fegyvereket használni, mint amilyeneket. Hiába tetszett a fegyverrel felszerelt ló például, nem illett a többi mindenséghez. Meg aztán az is egy elég negatívum, hogy úgy fejezték be, hogy esetleges folytatást vár az ember, de ez is kapufa, mivel hatalmasat bukott a film pénzügyben.  Ami még szintén nem tetszik, az az olyan lehetőség áradat amit bőven kilehetett volna használni valami jó kis akcióra, vagy valamire. Azonban ezeket kihagyták és folytatták tovább csak a főszálat. A zenei részek, akárcsak a film vegyesek. A többségben illett a zene, de például a country-hoz hasonló zenét betenni olyankor, amikor egy rakat fa között haldoklik valaki, elég gagyi hatást kelt.

Ami viszont tetszett azok a képi effektek. Mármint a hulla feltámasztásoknál. Ez tényleg egy olyan sajátossága a filmnek, ami nekem nagyon bejött. Viszont a többi CGI nem sokat ért, ami csalódottságot váltott ki belőlem! A színészek közül csak egy személlyel volt komolyabb bajom, és az a bájos Megan Fox volt. Az biztos, hogy a szépsége miatt, és nem a tehetsége miatt választották a szerepre. Olyannyira nem tudja beleélni magát a szerepbe, hogy egy ismeretlen nő is simán eljátszhatná őt. Viszont a többi színészhez még illett is úgy ahogy a karakter. Josh Brolin-ra mintha ráöntötték volna Jonah Hex szerepét, és az eltorzítás is nagyon jól meg volt oldva. Vicces beszólásai sem hátráltatták. John Malkovich pedig kajakra vágta, hogy hogy is kell gonosznak lenni! 

Összesítve erős közepes ez a film, ami egy kicsikét hajaz a Van Helsing-re. Egyszer meg lehet nézni, főleg hogy még rövid is, de ennyi bőven elég is! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png4,6/10sajat.png5,7/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr15811263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása