Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Spore - Máig lefoglal rengeteg embert!

2014. február 10. - Nikosssz

Vélemény.pngItt az ideje egy újabb játék leírásnak! Ezúttal a Spore névre hallgató remekművet vettem elő a 2006-os évből. A játékot az Electronic Arts forgalmazta, a fejlesztő pedig a Maxis volt. Máig hatalmas népszerűségnek örvend a játék, ami egyáltalán nem csoda, hiszen a játék egyes fázisai a gyermekektől kezdve a felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. A lényege alapjáraton annyi, hogy egy kiválasztott bolygóra becsapódó meteoritból kialakul az egysejtű élet, és nekünk ezt kell tovább fokozni, amíg fel nem érünk a tápláléklánc csúcsára. Rengetek lehetőségeink megengedik, hogy eldöntsük mit szeretnénk fogyasztani a játék során. Növényt, húst vagy esetleg mindkettőt a későbbiekben. Amint kiérünk a száraz földre, megkezdődik az igazi játék, ahol szörnyecskénket kedvünkre alakíthatjuk. Kezdetben szűkebb választékot kapunk a felhasználható testrészekből, azonban minden egyes felfedezéssel újabb és újabbakat nyitunk meg. A szörny módosításra mindig van lehetőség, csak visszakell menni a fészekbe. Amivel vigyázni kell az a fizetőegység. Apró feladatokat kapunk, mint megismerni új egyedeket, vagy elpusztítani őket, és ezekre kapjuk a ˝pénzt˝. Ha elegendő testrész és pénz jön össze, akkor már csak a képzeletünk szabhat határt. Tessék pár mintakép a lényekről, és a sejtekről:

Sejtek:

                                   

 

 

 

További lények:

Ezeken túl még mindig rengetek munka vár ránk, és egyre több tervezés. Jönnek a járművek, épületek, és az űrhajó! Ezzel nagyon nagy vonalakban írtam körbe a további történetet, de lényegében nem nagyon lehet többet írni. A következő két fázisban még élvezhető a játék, és még mindig eldönthetjük, hogy a béke vagy a harc áll jobban kitalált karakterünknek! Az opciók az űrfázisban is elkísérnek, de itt nagyon hamar egy hangúvá válik a játék, mert a feladatok mindig ugyanolyanok lesznek, és amikor messzire jutsz az anyabolygódtól, és próbálod elérni a célt, akkor biztosan megtámad valamelyik ellenséged. A cél... Majdnem el is felejtettem említeni, hogy akkor van vége a játéknak, ha eljutunk a galaxisunk közepébe! Ehhez azonban fejleszteni kell a hajónkat, hogy nagyobb távot tudjunk megtenni. Kolonizálni kell a bolygókat, hogy több helyen éljen a saját fajod, és megállás nélkül a küldetéseinket kell teljesíteni. Jöjjön pár, mintakép a későbbi lehetőségekről, és utána irány beszerezni a játékot, és kiélni a kreativitást! Jó szórakozást!

Borító.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr55808416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása