Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az Amazonas kincse (The Rundown)

2014. február 03. - Nikosssz

történet.png

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.Vélemény.png

Ahogy elkezdődik a film, és meglátjuk a főszereplőt érződtetik a nézőben, hogy ez rossz film nem lehet. Magában értve nem is az, de rengeteg kifogásolható jelenet van, amik sajnos jóval elrontják az összhangot. Ezekre később térünk rá. Szóval az elején Rock-on kívül feltűnik még egy pillanatra Arnold Schwarzenegger is. Szerencsére csak cameo-ja volt, és nem látjuk többet viszont a filmben. Nincs vele semmi bajom, de így is elég hihetetlen jeleneteket tartalmaz a film, mi lenne, ha még ő is benne lenne? A cameo után nem sokkal elkezdődik a film, és a verekedés. Itt még tűrhető is a verekedés, és még tetszik is egy bizonyos szinten. És ezzel el is indul a film igazi története.

Tetszik személy szerint, hogy egy dzsungeles, diktátoros helyre jutunk el, és nem valami egyhangú monoton vidékre. Az itt található személyek is igen csak jó hangulatot adnak a filmnek. Hiszen Dwayne Johnson mellett itt találunk rá még Sean William Scott-ra, Rosario Dawson-ra és Christopher Walken-ra. Valószínűleg mindenki ismeri a színészeket, és a színésznőt. Aki mégsem az gondoljon csak vissza a Golyóálló szerzetesre, a Pluto Nash-re vagy a Kenguru Jack-re. Próbáltam összeszedni a legismertebb filmeket, és remélem ezzel mindenki ráismert az egyes színészekre, akik amúgy kitűnően alakítanak. S.W.Scott ismét megkapta azt a szerepet ami a legjobban megy hozzá. A hülye gyerek szerepét. Rock pedig a kemény csávó, szokás szerint.

A túlzások amikről beszéltem legfőbbképen ott léptek életbe, ahol harcba keveredik főhősünk a lázadók csapatával. Szeretem a filmekben a verekedős jeleneteket, de ez még rosszabb volt, mint egy japán film, ahol a főszereplők ugrálás helyett repkednek, és az ütéseik szétszedik az acélt is. Ettől nem sokban tért el ez a harc. A kis emberek úgy rugdossák Rock-ot, mintha az papírból lenne. Ezzel olyan túlzást értek el ami eléggé lerombolja a film színvonalát, amin az alappillérek nagyon jók voltak.

Összesítve kaptunk volna egy remek filmet remek történettel és színészekkel, ha nem estek volna ekkora túlzásokba a készítők! Egyszer-kétszer azért érdemes megnézni, hogy Travis mit eszetlenkedik le a játékidőben!Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr125798288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása