Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hópihe (Floquet de Neu / Snowflake)

2014. február 01. - Nikosssz

történet.png

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet. 
De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Vélemény.png

Szinte a címből ki lehet találni, hogy a célközönség a gyermekek voltak, és azoknak remek kis alkotást készítettek. Felnőtt fejjel azonban már nem értékeljük a kitalált történet mellett a csodával határos eseményeket sem. Én olyan semleges elvárásokkal ülök le megnézni ilyen mesefilmeket, mert tényleg nem számítok sem eredeti történetre, sem mestermű alkotásra. Ezzel kapcsolatban nem sokat tévedtem, mert a története eléggé elcsépelt, és az alakítás sem ragyogó. Ami viszont mindenképpen megfogott a filmben, az az animációs része. Remekül vannak kivitelezve a gorillák, és a vörös panda is. Igazság szerint én jobban bírtam Allur-t a pandát, mint magát a ˝főszereplőt˝ a fehér gorillát. Sokkal jobban ki volt dolgozva, és sokkal viccesebb jelenetei voltak. A dialógus témában is ő vinné a pálmát, és valljuk be ritka, ha a mellékszereplő jobb mint a főszereplő.

Az emberi alakításokat elnézve nem vártam semmi jóra. Ez nagy részben igaz is, mert a gyerekek nem tudták magukat beleélni a szerepbe, ezáltal nem is tudtak komoly teljesítményt nyújtani. Aki viszont minden tőle telhetőt megtett a film érdekében az nem más mint a Halálos iramban rendőrnője, Elsa Pataky. Bár csak kisebb felbukkanása volt a filmben, őt tudnám kiemelni Allur mellett. Nem is számítottam rá, hogy melyik szerepet fogja játszani, így még meglepnie is sikerült. A gonoszt alakító Pere Ponce viszont nem kecsegtet semmi jóval a jövőbeni karrierjével. Semmivel egyenlő az amit nyújt. 

A legdurvább talán az, hogy a korhatár besorolás 6 évre lett szabva, de olyan jelenetek zajlanak előttünk, hogy a gonosz párszor elemezgeti, hogy hogy fogja kivágni a gorillánk szívét, és a hab a tortán, hogy a végén majdnem meg is teszi. Azt hiszem már ez miatt megérdemelte volna a 12-es karikát!

A hangulata magában tetszik a filmnek, és az elcsépelt sablonra épített kinézete sem rossz, de néhol túl erőltetett lett, már maga a gorilla jelenléte is. Pár jó poént tartalmaz, és nagyjából ennyi lenne a film. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png4,6/10sajat.png5,5/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr455792795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása