Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hazárd megye lordjai (The Dukes of Hazzard)

2014. január 29. - Nikosssz

történet.png

Luke (Johnny Knoxville) és Bo (Sean William Scott), a két unokatestvér nagykanállal eszi a vidéki életet. A srácok, ha dönteniük kell, ritkán választják a törvényes megoldásokat, és mivel főfoglalkozásban az alkoholcsempészettel foglalkoznak, a helyi rendőrség járőreivel is napi rendszerességgel gyűlik meg a bajuk. Ám az álmos hétköznapokat (hideg sörök, nagy bunyók, gyors nők, és még gyorsabb autók) megzavarja egy felfedezés: a korrupt rendőrfőnök (Burt Reynolds) olyasmiben mesterkedik, ami gazdaggá tenné őt, és koldusszegénnyé mindenki mást a környéken. A srácok nem sokat vacakolnak. Tövig nyomják a gázpedált, felkészülnek az ökölharcra, és kiegyenesítenek pár kanyart. Ez életük legnagyobb bulija: Hazárd megye az ő kezükben van.Vélemény.png

Tegnap néztem újra gyermekkorom egyik kedvenc filmjét. Azt kell mondjam, hogy az idővel sem a film, sem a Tábornok nem lett rosszabb. A filmen még mindig ugyanúgy lehet röhögni, izgulni, és a tábornok még mindig tettre kész, és felnőtt fejjel talán még élvezetesebb nézni, ahogy járja az utakat, kerülgeti az akadályokat, de a legjobb, ahogy csúszik a kanyarokban! Szerintem kevés olyan ember van, aki a remek Dodget ne próbálná ki hasonló helyzetekben.

A remek autó mellett ami a sorozattól eltér, de nagyon jó ötlet volt, az a szereplőválasztás. Személyes kedvencem közé tartozik mint Sean William Scott úgy Johnny Knoxwille is. Azt mondják Jim Carrey-re, hogy a gumiarcú színész. Ha ez úgy van, akkor a fenti két színész arcára már szó sincs! Egyszerűen a hülye jellemük mellett az arckifejezéseik is arra késztetnek, hogy ha nem akarjuk is befogadjuk őket a szívünkbe!
Aki még ezeknek tetejében a filmben szerepet vállalt, és nem is akár milyet az Jessica Simpson. Hamar belophatja magát a férfinézők szívébe! Aztán Burt Reynolds is igencsak kitesz magáért a fehér öltönyében és remek járgányában! A többi szereplő elenyésző ezek a nevek mellett, de már csak az első kettő miatt is érdemes megnézni.

A története akárcsak a sorozatnak volt, az nem más mint, hogy a főnök egy új tervet talál, ami nem mindenkinek tetszik. Főként nem Boo-nak és Luke-nak, meg az ő Jessy bácsijuknak. Ezért aztán elkezdenek kutatni a terv után, majd keresztbe húzni azt. A filmben sok bonyodalom árán sikerül, de közben sok dolog kiderül. Például, hogy Boo gyermekkora óta áhított ˝barátnője˝ már sokkal régebben lerendezett mindent unokatestvérével Luke-al. 

Ami még külön tetszett a filmben a remek hanghatásai mellett, az a fagyos kép közben beszélő kommentátor. A magyar szinkronja kegyetlenül jó volt, és illett oda. Angolul nem próbáltam még be soha a filmet, de nem is kell, mert a többi szinkronhang is helyben van. 

Összesítve egy nagyon remek akció-kaland. Az IMDb-n ismét egy példa, hogy pár jó film igencsak alul van értékelve, hiszen ettől biztos jobban teljesített. Aki unatkozik bátran ajánlom ezt a csemegét. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,0/10sajat.png9,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr695788689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása