Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Supernatural (S09x11) - First Born

2014. január 22. - Nikosssz

Vélemény.pngA múltkori kezdés után, sokkal inkább most csaptak bele a lecsóba. Már megszokhattuk a sorozatban a kitalált lények mellett, a félisteneket és különböző bibliai lényeket/alakokat. Arra, ami most következett be egy kicsit sem számítottam. 

[SPOILER]

A részben a legelső gyilkosságot elkövető Káin-t hozták be, mint mellékszereplő. Azonban miután kiképezte a lovagokat, köztük Abbadont, valamiért ˝nyugdíjba˝ vonult. A pokol király és Dean rábukkannak miközben az első kardot keresik. Az első kard az az állati állkapocs amellyel Káin megölte Ábelt. Káin teszteli Dean-t, hogy érdemes-e rá, hogy átvegye a pecsétet. Mivel a fegyver csak annak a kezében működik, aki a pecsétet viseli. Közben Sam és Cas, a mennyország békéjét próbálja fent tartani, és egy varázsigével próbálják meg betérképezni Gaádriel hollétét. A terv azonban nem jön össze!

[SPOILER]

Az új mellékszereplőnk ugye a Bibliában egy negatív szerepet kapott. Mivel a sorozatnak nem szokása hűen követni a Szentírást, ezért az ottani történetet kiforgatják úgy, mintha a rossz szereplőnk a jó cél érdekében követte volna el a bűnt. Ami a részben különösen odavert, az számomra megint csak a pokoli pokol király, Crowley. Nem kicsit röhögtem a monológján, hogy : 

˝Jó vagy! Én meg Crowley!˝


Na térjünk át arra, hogy nem érzem túl nyerőnek azt az utat, hogy mindenki össze akarja boronálni a két testvért. Megszokhattuk ezt Bobbytól, hiszen mindig ő vigyázott a fiúkra. De hogy most egy angyal , és egy angyali démon is ezt akarja fura. Lehet ebben is csak Crowley keze van? De ami jobban érdekel, hogy a pecsét átadásával mi mást vállal magára Dean. Remélem a jövőhéten megtudjuk. Addig is jó szórakozást! :)online.pngIde kattintva! 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr375775259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása