Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Frankenstein-teória (The Frankenstein Theory)

2014. január 22. - DavidRawrr

történet.png

John Venkenheim profeszort felfüggesztik egyetemi állásából képtelen ötletei miatt, ezért úgy dönt, hogy dokumentumfilmes stábot szervez és az Északi-sarkkör vidékére utazik, hogy bebizonyítva teóriáját visszaszerezze a tudományos világ megbecsülését. A profeszor meggyőződése, hogy Mark Shelley elhíresült regénye a Frankenstein valójában nem fantázia szüleménye, hanem valós történetet feldolgozó kötet. A profeszor és csapata a legendás szörny után kutatva beveti magát a végtelen és fagyott rengetegbe, ahol rövidesen kiderítik a minden elképzelést felülmúló igazságot a lénnyel kapcsolatban, ami rémesebb, mint bármelyik fikció és amelyből nincs menekvés.

Vélemény.png

Mark Shelley klasszikus irományát próbálta ez a film feldolgozni. Sikerült? Abszolút nem!

A történet átgondolatlan és elkapkodott. Amolyan se eleje se vége, noha a végét próbálták frappánsra alakítani. Ez sem sikerült. A horror jeleneteket kispórolták.. Akarom mondani nincs benne. Ami arra hajaz, az is csak a tipikus "mi láttuk, hallottuk.. tudjuk, hogy te nem.. de félned kell" stílusban történik. Ez mellé természetesen 100%-ig kiszámítható, és ettől kezdve unalmas is. Mindezekre rádob az, hogy az egész egy dokumentum filmnek hat!
Az dialógusok a fentebb felsoroltakhoz hasonlóan unalmasak, laposak, összecsapottak és a kézikamerás stílushoz hűen az átvezetések is nagyon gyengék!

Szereplők terén... Hagyjuk ezt! Egy nagy nulla az egész, mindenki a lehető legunottabban hozta a karakterét, még egy jó félelem érzelem kifejezés sem sikerült nekik.

Az egyetlen pozitívum - de tényleg - a táj ahol játszódik. Nekem elnyerte a tetszésem!

Még egy alsó kategóriás dokumentumfilmnek se jó.. Inkább hagyd ki, van ennél jobb is!

Pontok.png

imdb.png4.0/10

sajat.png2/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr45774799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása