Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Éjféli etetés (The Midnight Meat Train)

2014. január 21. - Nikosssz

történet.png

Leon Kaufman fotográfus, akinek provokatív, a város éjszakai életét bemutató gyűjteménye felkelti egy híres galériatulajdonos, Susan Hoff érdeklődését is. Amikor a nő meglátogatja, arra bíztatja hogy próbáljon meg félelmetesebb, az emberi természet igazán sötét oldalát bemutató felvételeket készíteni - ha sikerül, következő kiállításán szívesen be is mutatja őket. A siker reményében Leon megszállottan elkezd anyagot gyűjteni, mígnem az útja Mahogany, a brutális éjszaki metrós gyilkos elé nem vezeti.Vélemény.png

Borítót nézve kezdtem el nézni a filmet, anélkül, hogy ismertem volna a sztorit, vagy a szereplőket. Ezért igencsak meglepődtem amikor az elején a fényképezőjét nyomja szemünkbe Bradley Cooper. Ám a szereplők választása nem csak itt lepett meg. További csodálkozást váltott ki Leslie Bibb, akire szintén nem számítottam. A legjobban azonban mégis Vinnie Jones lepett meg. Sok filmben játszott szerepet azokban is főleg mellékszerepet. Ebben azonban ő az egyik főszereplő. Ha már elkezdtem a színészeket, akkor kritizálom, és dícsérem is őket. Kezdeném az imént említett Jones-al. A karakterrel könnyen egybe tudott folyni, ugyanis az a komor arc nagyon passzolt a ráruházott szerephez. Szerintem senki mást nem találhattak volna aki jobb lett volna.  Cooper eleinte nem fért el a karakterével ami észrevehetően zavaró volt. Azonban amikor kezdett teljesen megszállottá válni, akkor már jobban illett hozzá. Talán az elején is csak túljátszotta a szerepét. Aki viszont annyit hozott amit el is vártunk tőle, nem többet, se kevesebbet az Leslie volt. Neki pont illett ez a szerep.

A sztoriról magában annyit tudnák mondani, hogy eleinte tetszett. Még úgy magamban dícsértem is, hogy egy olyan horror-thriller filmet nézhetek amiben nincsenek természetfeletti lények. Külön tetszett a két ember bemutatása, és hogy hogyan hozták fedél alá, hogy találkozzanak, és jobban megismerjék egymást. A végére már teljesen egybefüggött az egész, és majdnem minden kérdésre választ kaptunk. Akkor azonban az helyett, hogy azt higgyük, hogy pár pszichopata szórakozásképpen öl, beraktak nekünk egy erőltetett lezárást, ami talán több kérdést adott, mintsem választ. Ezzel a befejezéssel nálam egy pontot el is vesztettek a készítők. 

Ami tetszett is meg nem is, az a látványvilág volt. Nem szokványos jeleneteket mutattak be. Volt a darabolás mellett, foghúzás, körömlehúzás vagy szemkivájás. Azonban ezt annyira eltúlozták, hogy ezzel el is sikerült egy negatív támpontot adniuk.

Összesítve elég jó filmet kaphattunk volna, de a rendező a japán filmekből áthozta a fröcsögő cukorszirupot köhmm vagyis vért, ezzel hatalmas túlzásokba esve. Aztán ott voltak az alien koppintásos alakok, akik szintén erőltetettek lettek. A végére azonban egy elég szép kis meglepit hoztak össze. Nem olyan rossz, de nem csoda hogy nem lett a 2008-as év filmje!Pontok.pngimdb.png6,2/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr565772765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása