Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Almost Human - Van jövője!

2014. január 13. - DavidRawrr

történet.png

Nyomozós akció sorozat, amely a jövőbeli Los Angelesben játszódik. 2048-ban járunk, amikor is a hatalmas növekedést elérő bűnözési ráta miatt alkottak egy olyan rendeletet, miszerint minden rendőr kap maga mellé egy android társat.

Vélemény.png

Újabban nem tudom mi nálam ez a sorozat mánia, de az újonan induló sorozatok közül már nem is egy nagyon megtetszett 1-2 rész után. Az Almost Human is közéjük tartozik. Már a legelső rész is nagyon erősen indított, és a rákövetkező részek folytatták a színvonalat, sőt, egyre jobb!

Nos a sorozat felépítése nem teljesen egybefüggő. Új rész, új ellenség, új büntény. Ám ez nem zavaró, sőt tetszik, hisz minden résznél figyeltek, hogy tartalmazzon elég akciót, drámát, fordulatokat, rejtélyeket. A megoldásra sem pikk-pakk jönnek rá, hanem szépen haladnak minden rejtély megoldásával.
Noha, nem egybefüggőek a részek, azért tapasztalhatóak benne egybevágó részek, ám ezek a szereplők közti kapcsolatra megy rá. Ám ezt is nagyon jól kialakították a rendezők, a kapcsolatok szépen, lazán alakulnak ki, és ez tetszetős a sorozatban.
A másik nagy pozitívum, hogy bár akció-sci-fi sorozatról van szó, tartalmaz humort, tartalmaz jó humort!

Hamár rendezők, érdemes megemlíteni, hogy a rendezői székben J.J. Abrams is helyet foglal. Akinek már nem is egy remek sci-fi filmet köszönhetünk (Star Trek) így jártas az ilyen témában. És ahogy írtam, ezt kamatoztatta is.

CGI terén sem fars munkával állunk szemben. Na, persze nem tökéletes, de nem is rossz munka. Nekem különösen tetszenek a futurisztikus látványelemek.

Szereplők terén pedig jókat választottak ki. Karl Urban (John) szintén ismerhető sci-fi filmekből, és az alakítása megnyerő. Bár az elején idegesítő, goromba karakter volt, ahogy jöttek a részek egyre jobban megkedveltem. A másik főszereplő karaktere már az elejétől kezdve az egyik kedvencem, Dorian a DRN robot. Szerepét Michael Ealy kapta. Mindkettőjük meglepően jól játszanak, mindent korrketül hoznak. Kiemelném még Lilly Taylor-t aki John főnökét játsza. Démonok között-ből ismertem meg, számomra ott is jót alakított, itt is hozza a szintet.

Nos, ez a 7 rész ami eddig lement erősen jó. Mindenképp remélek majd egy 2. évadot belőle, úgy érzem van benne elég szufla.

Pontok.png

imdb.png8.6/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Az eddig megjelent 7 rész itt tekinthető meg online magyar felirattal!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr515756484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása