Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az utazó (The Tourist) - Velence, a szerelem városa...

2014. január 11. - Nikosssz

történet.png

Az amerikai Frank Tupelo egyszerű matektanár Wisconsin államból. A férfi Velencébe utazik, a szerelmi csalódását szeretné kiheverni a lagúnák városában. Úgy tűnik, a szerencse mellé szegődik, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel. Ám ettől kezdve felgyorsulnak az események, és Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. De vajon túléli mindezt

Vélemény.pngA rendezőnk ismerős lehet a Mások élete c. filmből, ugyanis ott ő volt a forgatókönyvíró. Az európai filmeket sokan nem kedvelik, vagy egyenesen utálják. Miért? Talán ennek az oka az, hogy sokkal inkább dolgozik a részletes párbeszédeken, mintsem az erőltetett akció jeleneteken! Ez a film itt remek példa erre! Vegyük alapul, hogy mennyi golyó is suhog a filmben? Jó, persze van benne ilyen is, de pl. egy feláldozhatók mellett semmi. De ha vesszük a film ravaszságát minden téren, akkor viszont egy igazi agytekervényt nem kímélő filmet kapunk. Hiszen minden előzmény nélkül, ha nézzük a filmet, akkor 90%, hogy nem fogjuk tudni kinek mi is a szerepe.

Az európai filmekben személy szerint azt szeretem, hogy rengeteg közülük számomra ismerős helyen játszódik. Volt szerencsém Velencéhez több alkalommal is, és ezért alá tudom támasztani, hogy nagyon is jó helyeket választottak a forgatáshoz. Néha megjelennek híres hidak vagy terek, de átlagban inkább Velence közönséges területeibe kapunk betekintést. Szóval nálam ez is egy hatalmas pozitívum. Lássuk mit fűzhetünk még hozzá.

Johnny Depp, Angelina Jolie és Paul Bettany. Van olyan akinek legalább az egyik név nem mond semmit? Nem hiszem! Az összes felsorolt színész igencsak szép filmlistával dicsekedhet, amelyek közül nagyon kevés mondható gyengébbnek. Persze a hírnév átka, az, hogy egyes szerepek hozzánőnek a színészekhez, ezért amikor Depp a tetőn egyensúlyozott, egyből beugrott Jack Sparrow kapitány, ugyanis ahogy ebben a filmben egyensúlyozik, ugyanazokat a mozdulatokat láthattunk a Karib tenger kalózának ittas lépéseiben is. De ettől függetlenül egy remek alakítást láthattunk a gárda minden tagjától! Még több ilyen kéne a világnak! 

Végül jöjjön egy kis összefoglaló, amiben csak azt írhatom le, hogy ha nincs különösebb gondunk az olyan filmekkel, amiben az akció takarékon megy, és a körítése annál inkább aktív, akkor bátran ajánlom ezt a filmet! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,9/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr105752624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása