Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Intelligence S01E01 - Pilot

2014. január 10. - DavidRawrr

történet.png

Az Egyesült Államok internetes bűnüldözési ügyosztálya egyetlen, különleges képességgel rendelkező ügynökre épül, akinek egy microchippet ültettek az agyába, így hozzáfér a teljes elektromágneses spektrumhoz. Gabrielaz első ember, aki implantátumán keresztül egyenesen képes kapcsolódni az információs világsztrádához, korlátlanul elérhető számára az internet, WiFi, telefon vagy bármilyen műholdas információ. Képes bármilyen adatbázisba betörni és információkat szerezni annak érdekében, hogy megvédje az országot az ellenségeitől. Főnöke és mentora Lillian Strand igazgatónő, aki rendkívülő szókimondó és nyomon követi az egysége minden lépését. Strand egy Riley Neal nevű titkosügynököt rendel Gabriel melllé, hogy megvédje őt a veszélyes helyzetektől, amelyeket nagyrészt saját meggondolatlan, kiszámíthatatlan cselekedeit okoznak. A Cybercom képzett csapatának tagjai még a két szövetségi nyomozó, Chris Jameson és Gonzalo “Gonzo” Rodriguez, valamint a chip megalkotója, Dr. Shenendoah Cassidy, akinek fia, Nelson féltékeny Gabrielre apja életében betöltött szerepe miatt.

Vélemény.png

Nos, sosem voltam sorozat nézős. Türelmetlen is vagyok várni az új részeket, átlagban nem is mindig olyan amilyenre számítok, legtöbbször monotonnak, unalmasnak tartom a legtöbbjüket. Ám most hirtelenjében egyet kikaptam a sok közül, egy olyat ami nem rég indult, és adtam neki egy esélyt. Nos, talán nem is tettem rosszul.

Történet szempontjából nagyon jól indít, az alkotók egy érdekes, fordulatos storyline-t hoztak össze. Eléggé részletes, és így az első részből is elég sok mindent megtudhatunk, ám indult pár elvarratlan szál, és remélhetőleg ezekre a későbbiekben is fény derül. Ám tartalmaz sok akciót, nincsenek elkapkodva a történések, hangulatra is jól eltalálták az irányt.

CGI szempontjából átlagos, ami van az jó, na lehet nem fogunk tőle hasra esni, de nem is azon van a lényeg!

Szereplőgárda terén szintén jól teljesít! A Lost-ból megismert Josh Holloway áll a középpontban. A szerepe Gabriel megnyerő, intelligens, cseles és erős. Habár maga a tény, hogy az ember agyában egy chip van, eleve tudományos fantasztikum, a karaktere nem viselkedik Superman-ként, hisz nem rendelkezik ember feletti erővel, a technológiát használja fel a saját javára és így tud jól teljesíteni. Társa, Riley szerepét Megan Ory kapta, eleinte idegesítő, ám utána egyre megnyerőbbé vált a szerepe, a rész végére eléggé megkedveltem.

Megadom neki a lehetőséget, és folytatom, remélem továbbiakban is hasonlóan teljesít!

Pontok.png

imdb.png7.8/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr585751235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása