Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Black and White

2014. január 09. - DavidRawrr

Nem egy 1999-es filmről vagy Michael Jackson daláról lesz a bejegyzésben szó. (Bár utóbbi Black or White!) Ez egy játék, melyet nagyon régen láttam meg egy Discovey-n bemutatott számítógépes játékokról szóló dokumentum filmben. Bár már vagy 5-6 éve láttam, csak most jutottam el oda, hogy ki is próbáljam.

történet.png

Az ártatlanság földjének nincs szüksége istenekre. Egészen addig, míg a Sors bele nem szól életükbe. Akárhányszor a földiek imádkoznak, egy új isten születik. Így születtél Te is. Vajon áldás leszel néped számára, vagy átok? Te döntöd el.

Vélemény.png

Falatnyi az a leírás amit találtam, így kicsit kiegészíteném. A játék kezdetén látunk egy videót, melyben anya-apa-gyereke egy tengerparton sétálnak. Miután a fiú megunja, hogy a szülei nem foglalkoznak vele, berohan a vízbe, ám ott két cápa veszélyesen közel kerül hozzá. Anya és apa elkezd imádkozni és megszületünk Mi, majd megmentjük a kisfiút. Innentől kezdve Éden egy kis falujának lakói rájönnek, hogy Mi vagyunk az akiről az ősi próféciák szólnak és minket kezdenek imádni.

Nos, ez a játék tagadhatatlanul szerethető és nagyon le tud kötni. Elkezdtem az elejét mondván "pár percet játszok vele, kipróbálom, aztán megyek aludni". Nos ebből a 10 percből lett 1.5 óra.

Az első pálya (sziget) egy gyakorló pálya tulajdonképpen, itt mindent megtanulhatunk amit lehet két segítő társ segítségével, kik a jót és rosszat képviselik. (Már-már szarkasztikus módon Isten és Ördög ez a két társ!) Bármit el lehet végezni pusztán egy egérrel, és könnyen megtanulható minden kombináció amire szükségünk lesz. De ez mellett billentyűzettel is mindent ugyanúgy meglehet csinálni, erre nem lehet panasz. Szinte bármit felkaphatunk a földről, fákat, köveket, embereket és kedvünk szerint akár el is dobhatjuk jó messzire. Ami nekem külön tetszik, hogy így eltűnt a kezelőfelület, 100%-ban a terepet láthatjuk.

A következő az, hogy tényleg 100%-ban mi határozunk meg mindent. Ha elhalmozzuk az embereket akkor egy tökéletes világot kapunk, ám ha tulajdonképpen rájuk se hederítünk akkor félni fognak tőlünk és a világ is rossz lesz. Figyelni kell a populációra is, hisz, ha nem figyelünk rá, akkor bizony elöregednek emberkéink és végül kihal a falu.

Rendelkezhetünk egy teremtménnyel is. Ő testesíti meg földi formánkat. Választható egy tehén, egy csimpánz és egy tigris. Őt taníthatjuk, megjutalmazhatjuk de meg is büntethetjük, de még sétáltatni is lehet vagy kikötözni egy fához. Saját példám: kikötöttem egy fához ám a közelben emberek voltak és a teremtményem felkapta majd ledobálta őket. Természetesen büntetés votl a "jutalma". Szomorú is lett, és sérülései is lettek. (Pofozás.) Ám ezután nem csinált többet ilyet. Meg kell őt tanítani a jóra és rosszra, mit tehet, mit nem.
A 3 állat különböző intelligenciával rendelkezik. A tigris például erős ám nehezen tanul, ezzel ellentétbe a csimpánz nagyon okos, de nem erős. Stb-stb.

Grafika. Régebbi játék, 2001-es, ám a grafika nagyon szép. NEM! Tökéletes a korához képest. Egyetlen hibája a grafikai motornak, hogy ha a zoom-ot (méghozzá extrém zoom) használjuk, és pl madártávlatból gyorsan ráközelítünk valamire, akkor NÉHA, nagyon néha előfordul, hogy lassan tölti be a textúrát és 2 különféle textúra jelenik meg (közeli és távoli) és ezeket egy éles csík választja el. Ám ritka ez és nem zavaró, hisz gyorsan korrigálja a játék.

Van multiplayer opció is, ezt is megkell említsem.

Nos anno a Lionhead nagyot alakított ezzel a játékkal, és szerintem mai napig megállja a helyét. Érdemes kipróbálni, főleg, hogy ehhez bizony nem kell high-tech masina.

Borító.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr855748932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása