Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

21 Jump Street - A kopasz osztag - Avagy irány vissza a suliba!

2014. január 07. - Nikosssz

történet.png

A jó zsaru nem feltétlenül barázdált arcú, kemény figura. Létezik egy különlegesen kiképzett speciális egység, amelynek a tagjait olyankor vetik be, amikor egy rejtély szálai kamaszok közé vezetnek.
Schmidt és Jenko (Jonah Hill és Channing Tatum) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Kapnak egy esélyt, hogy bizonyítsanak: újra hátizsákot ragadnak a revolvertáska helyett, hogy egy veszélyes kábítószer-kereskedő bandát leleplezzenek. Ehhez azonban be kell épülniük az iskolások közé. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt és még a kamaszkori szorongásaikkal is meg kell küzdeniük, amiről már azt hitték, hogy rég a múlté.Vélemény.png

21 Jump Street... Igen ez a film alapul veszi a régi sorozatot, és azt figurázza ki. És talán ennek a sorozatnak köszönheti Johnny Depp a karrierjének egy fontos mérföldkövét. Na de az másik sztori. Ha viszont azt vesszük, hogy a film erre épül, és ki is figurázza némiképp akkor azt kell mondjam nem egy felesleges film. Legalább jó színészeket szerződtettek, nem nyomta csak alpári poénokat, és csak a vége fulladt klisékbe. Na vesézzünk egy kicsit.

Sztori alapja ugye megvolt. A végén kiderül, hogy még jobban összekapcsolható a sorozattal, ugyanis egy korábbi akció fullad bele a mostani akcióba. Felbukkan egy-két perc erejéig Johnny Depp is, amit nagyon meglepetten reagáltam le. Tetszett ez a rövid kis feltűnés, de ugyanakkor, ha már szerepet vállalt, szívesebben láttam volna valami komolyabban is. Az új akció elindítását Ice Cube-ra bízták, ami szintén tetszett. A film introja az amit még kiemelnék. A buszról leszálló szőkeciklon láttán hallva Eminem zenéjét, nem épp arra gondoltam, hogy Jonah Hill képét látom viszont. Aztán ami földhöz vágott az az amikor láttam a másik főszereplőt, hogy hogy is néz ki. Na de pár perc után át is ugorták ezt a 80-as évek tini szerkói cikizését, és áttértek a mostani világba. Itt már mindenkire ragadt valami stílus. Bár a későbbiekben a suliba visszatérve nem teljes tisztasággal mondanám meg melyik korról is van szó. Szóval a ruhadarab választás elég választékos ezért dícséret a ˝jelmezekért˝.

Áttérve bővebben a színészekre. Kezdeném Channing Tatum-al , aki véleményem szerint nagyon jó színész... az akciófilmekben. Ez a film azonban elrugaszkodik a sima akciótól és belerúg a romantikába és a vígjátékba is. Annyira nem áll neki rosszul ez sem, de jobb volt nézni, ahogy a golyókat szórja az egész filmben a rosszfiúkra. A másik főbb karakterünk szerepét Jonah Hill játsza, akihez már annál inkább közel áll a vígjáték műfaja. Egy hatalmas színész a szememben, és komoly filmjei vannak. Tőle el is vártam amit hozott magával a tarsolyában. Ice Cube nagyon nagy arc, és jól állt hozzá a karakter, aki mindig ordibál, és mindig ideges, kivéve akkor amikor meg is lenne rá az oka. Ilyen pszichopata jellemre emlékeztetett. A gonoszokat, és a mellékszereplőket inkább békén hagynám mert ők viszont sok jót nem kapnának. A többiekkel minimális megelégedettségem van. Persze ez alól kivételt képez az elején említett Depp!

Összesítve, elég jó kis film, ami már egy meglévő sztorira épített. A sok elcsépelt poén mellett, akad elég sok egyedi is, és még a film is csak a végén klisés. Jó szórakozás egy esti mozihoz. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,2/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr455741477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása