Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Social Network - A közösségi háló (The Social Network)

2013. december 12. - DavidRawrr

történet.png

Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat - és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

Vélemény.png

"Majd bejelöllek Facebook-on!" "Majd rádírok Facebook-on!" "Ez megy Facebook-ra!"

Napjainkat már behálózza a Facebook, és kevés az olyan ember átlagosan a társaságunkban, aki ne lenne fönt ezen a közösségi oldalon. Ez a film ezt az oldalt hivatott bemutatni, vagyis a keletkezését. Nos, elég jóra sikeredett.

A történet nagyon jó, a készítő David Fincher kicsit semmibevéve a Hollywood klisé halmokat nem a szokványos forgatókönyvet vette alapul, hanem egy tempós, kifinomult filmet hozott össze, ahol nem a felemelkedés és bukás, a hősszerelmesé és az ádáz ellenségé a főszerep, hanem az éles, kidolgozott párbeszédeké, a 2003-ban élő fiatalok személyisége és érdeklődése. És mindezt olyan jól megragadta, hogy az ember ülve a képernyő előtt izgatottan várja a történéseket, pedig nem is egy Bruce Willis féle Die Hard-ról van szó, hanem egy fiatal egyetemista feltörekvéséről. Mégis izgalmas, mégis tartogat csavarokat, meglepetéseket, és pont ezért olyan jó ez a film.
Az átvezetéseket nagyon jól oldották meg, bár egyszerre két szálon fut a történet (Facebook és Zuckerberg története és Zuckerberg pere), mégsem tűnik úgy, hogy csak egymás mögé dobálták a jeleneteket. A dialógusok pedig szintén nagyon jók, precízek. Bár van egy bizonyos célközönség aki igazán érti a dolgokat, átlag ember számára is tökéletesen megérthetők a használt kifejezések.

Szereplők terén... Hát Jesse Eisenberg bennem kettős érzéseket kelt. Jól játsza Mark Zuckerberg karakterét, hozza az elvont "kocka" személyiséget, mégis egy picit unottnak tűnt, noha maga a karakter is egy ilyen ember. Andrew Garfield (Eduardo Saverin) hozza amit kell, bár nem kiemelkedő. Akit még kiemelnék Justin Timberlake (Sean Parker). Ahhoz képest, hogy egy zenészről beszélünk, elég jót alakít annak ellenére, hogy a szerepe elég kevés.

Nos, én úgy gondolom, hogy egész korrekt filmről van szó, és azért egyszer legalább érdemes megnézni!

Pontok.png

imdb.png7.9/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr495687544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása