Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Niko - Repülj a csillagokig (Niko - The Way to the Stars)

2013. december 09. - Nikosssz

történet.png

Egy kis rénszarvas elindul, hogy megtalálja az apukáját aki állítólag egy a Mikulás repülő rénszarvasai közül. Közben megtudja, hogy a már régóta éhező farkasok is a Mikulás falujába igyekeznek - belakmározni a repülő rénszarvasokból. Niko versenyt fut az idővel (akarom mondani a farkasokkal), hogy megmentse a rénszarvasokat.Vélemény.png

A mindenit! A dánok bizonyítottak, akárcsak egy olyan mese, amiről nem sokan hallottak, és nem is lett túl reklámozva, és mégis hatalmasan jó, és élvezhető mese lett. Könnyen a szívünkbe lophatja magát, az aranyos animáció, ha szeretjük a meséket. Nem az a tipikus mese, ami a gyerekeknek szeretnivaló figurákat ad, és a felnőtteket szórakoztatja. Inkább tényleg a gyermek nézőket célozza meg, mind a történetével, mind a poénjaival, akárcsak a tanulsággal. Egyértelmű tanítása az lenne, hogy ha küzdüéketnk az álmunkért, és hiszünk benne, akkor valóra válhat. Egyszóval ha a kis csemetéket akarjuk lefoglalni, akkor ez egy nagyon jó választás, ha viszont kicsit idősebb fejjel szórakozni akarunk, akkor még mindig a Jégkorszakot ajánlanám!

Történetileg nagyon is rendben van a film. Karácsonyi szellemet is átvezetik rajta, és ezek mellett fellendül a jó-rossz párbaj, amiben persze a jó nyer, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését. Teljesen korrekt kicsiknek és nagyoknak is szerintem. 

A zenék segítenek varázslatossá tenni az egész hangulatát, és így jobban beleélhetik magukat a picik.  A párbeszédek az állatok közt is elég fogyasztható, és az átvezetések is ezt mutatták. Ha valami miatt le tudnám húzni az alkotást, az a mikulás rénszarvasainak jelleme lenne. Elég flegmáknak hatnak, és bár megváltoznak akkor sem kellett volna így beállítani az állatokat!

Vizuálisan is jól megvannak csinálva az állatok, a táj, és minden. Tényleg képes lefoglalni a gyerekeket, és kevesebb hatékonysággal, de a nagyokat is. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,2/10sajat.png9,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr815683801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása