Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Beszélnünk Kell Kevinről

2013. december 07. - Noresz999

történet.png

Eva feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul. Mikor Kevin tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő és az egész közösség számára feledhetetlen dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd.

Vélemény.png

A film legerősebb fegyvere, amire építették az egészet, azok a tökéletesen kidolgozott karakterek. Annyira jól ki vannak dolgozva, és annyira jól ráépítik a történetet, hogy ezt mutogatni kéne.

Kevin karaktere annyira gonosz, hogy ilyennel még nem is találkoztam. Van a gonoszságban az 1. szint aki annyira gonosz, hogy utáljuk (pl. Joe Pesci a Nagymenőkben), utána van az, hogy annyira gonosz, hogy már szeretjük (Loki), Kevin karaktere 3 szinttel nagyobb ennél, születésétől fogva látjuk, és ki tudnánk nyírni. Úgy építették fel, hogy csinál valami gonoszat, aztán rendes lesz, mi meg úgy vagyunk vele, hogy jaj de jó, nem fog több rossz dolgot csinálni. Aha.. aztán egyszer csak bumm! olyat csinál ami 2x rosszabb a legutóbbi tetténél.

A film vége, az utolsó cselekedete annyira brutális, és váratlan, egyszerűen az ember nem hiszi el, hogy egy ilyen brutális dolgot vászonra vittek, DE(!) itt van egy kis probléma, ugye megtörténik, lehidalunk, és össze áll a kép a film végén (addig eléggé zavaros), és mindenki várja a magyarázatot, miért? Itt a de: erre a hihetetlen dologra nem találtak motivációt, vagy nem tudom, de nem magyarázzák meg, így ér véget

-Miért tetted ezt?

-Eddig azt hittem tudod, de mostmár nem vagyok benne biztos.

Ennyire nehéz lett volna kitalálni, egy miértet? Vagy azt hitték, hogy ez így nagyot fog szólni? Vagy ráhagyták a nézőre? Csak, mert én még most sem tudom.

A színészek közül Tilda Swintont kell kiemelni, akinek ez volt az egyik legjobb alakítása az eddigi karrierjében.

 

Pontok.png

imdb.png

7,5/10

sajat.png

9/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr475680026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása