Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Tökéletes bűnözők (Takers)

2013. december 06. - Nikosssz

történet.png

AA.J., Gordon Cozier, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles, a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.Vélemény.pngAzt hiszem elég ránézni a szereplőgárdára, és onnantól biztosra vehetjük, hogy nem egy kalap trágyát kapunk. Hiszen az egyik főbb szereplőn a nemrégiben elhunyt Paul Walker, aki a bűnözőcsoport egyik tagját alakítja (milyen meglepő). A színészi játéka itt is nagyon hajaz az F&F szériákéra. Komoly ha annak kell lennie, de ha kell akkor a viccet is érti. Ha kedveljük őt, biztos mosolyt csal az arcunkra a lakókocsis jelenetnél! A film is bizonyítja, hogy egy nagyszerű színész hagyott itt minket. Vállán karöltve ott volt még Idris Elba akit utoljára a tűzgyűrűben láthattunk. 100%-ra állítom, hogy ebben az alkotásba többet adott bele mint a monstrumok irányításába. Az érdekesebb emberek most jönnek. Az inkább zenei munkásságáról ismer Chris Brown, és T.I. is szerepelnek a filmben. Nem csak egy pár perc erejéig, hanem igenis a főszereplők közé tartoznak. Chris Brown nagyon szimpatikus, és jól játsza a kapott szerepét. Szívesen látnám őt több akciófilmben. T.I. meg olyan mintha ez a szerep világéletében rá várt volna. Annyira beillik a karakterébe, hogy úgy tűnik, nem sok színészi játék kellett, hogy életre keltse Ghost-ot. Már az arcáról levágjuk, hogy valami nem kóser vele. Egyszerűen fantasztikus. Akit még mindenképp megemlítenék, az Hayden Christensen, vagy ahogy biztosan többen ismerik Anakin Skywalker. Eleinte, nem nagyom illett be a kisfiús fejével a többiek közé, de időközben hatalmas meglepetést okoz, és az egyik legjobb színészt hozza a filmből. Akit sajnálok, hogy csak kevés szerepet kapott, az Zoe Saldana. Szívesen néztem volna, ha a csaj is bekerül a bandába, és segít kirámolásokat véghez vinni. Végül, de nem utolsó sorban itt van nekünk Matt Dillon, aki most is a dolgok állásának jobbik oldalára állt. Ez azt jelenti, hogy jelvénye van, és szolgálati fegyvere. Hozta, amit vártam tőle. Összegezve a színészek munkásságát, egy tökéletes film lenne. Amiért mégsem az az nem más mint a sztori.

Nincs vele komolyabb gond, sőt ha nem lenne elcsépelt, akkor még állati is lenne. De sajnos Hollywood már milliomodszorra játssza el ugyanazt a történetet más sztárokkal, és más köntösben. Hiába újítják a design-ját a filmnek, ha az alapja ugyanaz a recept. Erre a mai napig sem jöttek rá, és mégis hatalmas sikert elérő filmekkel rukkolnak elő. Úgy látszik megelégszenek azzal, hogy az embereknek ez kell, és még maradni is fognak ennél a koncepciónál. Talán ami új volt benne, az az, hogy nem csak a ˝sötét oldalon˝ akadnak konfliktusok, de a rendőri élet nehézségét is firtatják. Ami viszont megint pluszot ad a filmnek, azok a zenék, és a hangeffektek. Lehet valakinek nem tetszettek a jelenetek, ahol a lövöldözés közepén  a fegyver hangja helyett, csak lassított basszushangokat adtak a filmhez. Nekem viszont annyira feljavította a hangulatot, amit a színészek úgyis jól ápoltak, hogy bármikor megnézném újra a filmet. 

Összesítésben, ha a sztori nem lenne nagyon elcsépelt, akkor az egyik legjobb lenne kategóriáján belül, de mivel ezt erőltették, a színészi játékok, és a hangok ellenére is kénytelen vagyok pontot levonni. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.pngIDE KATTINTVA!6,0/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr165678542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása