Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Repcsik (Planes)

2013. december 05. - Nikosssz

történet.png

A Disney legújabb, akciókkal teli animációs kalandfilmjében Rozsdás, a nagy szívvel rendelkező ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy magasan szálló és féktelen légiversenyen. Az sem igazán tartja vissza, hogy nem éppen efféle őrült hajszákra tervezték, ráadásul repülő létére tériszonya is nehezíti életét. Ezért egy visszavonult haditengerészeti veterán géphez, Kapitány Riley-hoz fordul, aki segít hősünknek abban, hogy részt vehessen a híres versenyben, és bizonyíthasson a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert címvédő bajnok, Ripslinger ellen. Rozsdás bátorsága nagy próbatétel előtt áll, hiszen életében először olyan légi magaslatokat járhat meg, amelyekről korábban álmodni sem mert, esélytelenként induló szárnyalása pedig felemelő inspirációval szolgál majd a kis repcsinek szurkoló világ számára.Vélemény.pngMivel már a borítón látni, hogy az egész egy Verdák koppintás, nem sokat várva ültem le a film elé. Aztán ahogy elkezdődött, egyre jobban kezdtem bizakodni benne. Persze a jóból nem kevés részletet hoztak át ebbe, ugyanis a targoncák, és kocsik talán többet szerepelnek, mint a repcsik önmagukat. Azonkívül, hogy a levegőben bravúroznak nem sokat változtattak autók-repülők közt . Ugyanolyan kellemes mosolyt csaltak a repcsik arcára, mint pl. McQueen-ére. Szóval látványilag nem hozott újat ez az új Disney alkotás.

Ami már az elején megfogott, az a jól betaláló poénok halmaza. Most komolyan a 18 éves fejem mellett, a 25 éves tesóm is jókat mosolygott, szóval nem csak a kisebb korosztálynak ajánlott a film. Habár pár jelenet és beszólás igencsak olyan, amit pont nem a kisebbeknek ajánlanék. Persze nem biztos, hogy ők értenék a célzást pl. arra, hogy milyen jó kis propellerje van a nőnemű repcsinek. Őszintén egész korrekt kis poénokkal sikerült feldobniuk az animációt.

Mivel volt szerencsém 3D-ben nézni a mesét, így azt kijelenthetem, hogy nem sokat ért. Nincsenek benne olyan effektek, amitől elkapkodnánk a fejünket. Persze, igen, ez a kicsiknek készült, és őket nem ijesztgethetjük, de azért még is... Az egész térhatása viszont nem volt annyira szörnyű. Szóval nincsenek képből kirepülő csavar alkatrészek, de érzékelhető a 3D.

Hangok, és zenék igencsak jól eltaláltak, bár a permetező gépnek néha igencsak olyan hangja volt mintha, egy versenyrepülő, vagy épp egy katonai repkedne. Ez elnézhető hiba, egy animációban a véleményem szerint.

Végül rátérnék a történetre, amiben a Disney szintén nem szeretett volna sokat változtatni. Szinte egy az egyben visszakapjuk a verdákat, csak a levegőben. Mármint ezt az alapkoncepcióra értem. Az, hogy egy más nevezetű versenyen, más útvonalon mennek, magától értetődik.

Aki el kíséri, a kis Rozsdást kalandos útján, annak nagyon jó szórakozást kívánok! :)Pontok.pngimdb.png5,4/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr735677901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása