Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Erőszakik (In Bruges)

2013. november 29. - Nikosssz

történet.png

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok. A legutóbbi munkájuk kapcsán azonban támadt egy kis zűr. A góré emiatt jobbnak látja kényszervakációra küldeni őket. Londonból így a belgiumi Bruges-be utaznak, amíg tisztázódik a helyzet. Megpróbálnak turistaként viselkedni a flamand városkában. Ken élvezi a nyugalmat, Rayt azonban kísértik a véres események. Miközben a főnök hívását várják, fura figurák egész sorával ismerkednek meg. Köztük van az Európában forgató amerikai törpe színész, néhány holland prostituált, valamint a titokzatos Chloe (Clémence Poésy), aki elcsavarja Ray fejét.Vélemény.png

Első sorban egy kérdés: Ki fordított le ezt a filmcímet? Mi köze az angol címhez? Habár nem újdonság ez a magyar címadás, de ez tényleg nagyon rossz! Na térjünk át a filmre.

A forgatókönyv író Martin McDonagh első igényesebb filmje. Előtte ott volt neki a Six Shooter, és utána is mindössze egy filmet írt, a tavaly megjelent 7 pszichopata és a Si-cu, ami nem mellékesen számomra nézhetetlen volt. Ezzel a drámai vígjátékával, azonban elég nagy sikert aratott, hisz elég sok jó értékelést kapott. Ezt köszönheti talán a szereplőinek is, akik közt szerepel Collin Farrel, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes vagy Clémence Poésy. Azért is írtam Collin Farrell-t az első helyre, mert egy a kedvenc színészeim közül. Azt, hogy miért a film is alátámasztja. Bármilyen szerepet, bármilyen állapotban képes eljátszani. Láthattuk már akcióhősként, és most egy bűntudatos bérgyilkos szerepében is láthatjuk. Remek alakítása van. A többiekről nem írnék most, de mindenki jól játszotta a rájuk szabott szerepet.

Rárepülnék inkább a filmre, amit kisebb koromban láttam, de unalmasnak találtam, ami egy kicsit sem szórakoztatott. Az egyedüli ami megmaradt bennem régről, az az, hogy ha egy káromkodós filmet akarok nézni, aminek minden második szava ba**meg, akkor ezt kell elindítanom. Kicsit érettebb fejjel azonban meg lehet fejteni, hogy a trágár szavak is megpróbálják képviselni azt az egyfajta angol fekete humort, ami miatt megkapta a film a vígjáték műfajt is. Ehhez persze megintcsak az kell , hogy valaki értékelni tudja az ilyesfajta humort. 

A története kifejezetten tetszett. Két bérgyilkos elmegy Belgium legszebb városába, amíg az otthoni ügyek lecsillapodnak. Vagyis ezt hihetjük egy ideig. Azonban nemsokára kiderül, hogy az álombeli városban egy feladatot kap az egyik emberünk. Azonban egy bizonyos kapcsolat révén nem képes megtenni, és inkább szembe szegül főnökével. A vége meg igazán jóra sikeredett, amivel kevés ilyen stílusú film dicsekedhet.

Összesítve egy olyan alkotás, amihez kell egy bizonyos életkor elegendő felfogással, és elengedhetetlen a fekete humor befogadása, ha jónak akarjuk érezni a filmet. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,9/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr455667343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása