Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

127 óra (127 Hours)

2013. november 25. - Nikosssz

történet.png

Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévő kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg előtte az élete. Miután rájön, hogy számíthat segítségre, minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a beszorult kezét. Egyedül, legyengülve a vérveszteségtől, nem sok esélye van a menekülésre. Az akaraterejével azonban leküzdi a nehézségeket.Vélemény.png

Őszintén megmondva, azért kezdtem bele a filmbe, mert hallottam a címét az ˝Itt a vége˝ c. vígjátékbam, amiben szintén James Franco játszott. Megnéztem az előzetest, és eldöntöttem, hogy ezt látnom kell. Ahogy kezdődik a film, az még eléggé elmegy kategória azoknak is akik nem szeretik az elvont, (unalmas) filmeket. Úgy 20 perc után körülbelül elkezdődik, az amit már csak kevesebben szeretnek. Az biztos, hogy kell hozzá kedv is, és elég értelem is, hogy felfogjuk a filmet. De ha ezek megvannak, akkor garantáltan tetszeni fog a film, amit igaz történések ihlettek.

A szereplők közül csak Franco fontos, ugyanis a többi csak felidézés, vagy pár jelenetre, ugranak be, mint Kate Mara. Viszont a főszereplőnk bebizonyította, hogy a hatalmas vígjátékok, és csavaros akciók mellett, a komoly drámai szerepeket is megfelelően játssza. Eléggé meglepett, hogy ennyire át tudta adni a karaktert. Egy szó mint száz, nagyon jól teljesített a filmben.

Külön érdekes, hogy tudja érzékeltetni, a nézővel a film, hogy mit élhetett át elhagyva, magányosan a bajba jutott hegymászó. Nagyon jó film ebben a témában, és ajánlom bárkinek akinek fekszenek a hasonló stílusú filmek! :) Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,7/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr775655129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása