Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Farkas (2013) - The Wolverine

2013. november 17. - Jason13

Az X-Men filmek és a képregényvilág egyik legnépszerűbb karaktere Rozsomák (még véletlenül sem Farkas), aki egy fanyar humorú, brutális antihős. Viszont a három X-filmen kívül sajnos eddig nem sikerült hozzá méltó mozit a vásznakra álmodnia a készítőknek. Először 2009-ben próbáltak egy, a képregényektől eltérő eredettörténetet kanyarítani Logan-hez, de ebből egy kínos erőlködés lett, óriási logikai bakikkal és rendkívül gyenge látvánnyal megfűszerezve. A legújabb Wolverine kaland idén került bemutatásra és első blikkre jóval igényesebbnek tűnt, mint elődje, de sajnos a látszat csalt!

történet.pngAz X-Men 3. eseményei után járunk, Logan kilépett a mutáns csapatból és a hegyekben éli világát, ám egy régi barát hívására elutazik Tokióba. Ott azonban belekeveredik egy családi viszályba, és nem csak egykori bajtársa unokája kerül veszélybe, hanem maga Logan is, mivel rejtélyes módon elveszti regeneráló képességét. 

Vélemény.pngA forgatókönyv alapjául a leghíresebb és egyben talán legjobb Rozsomák képregény szolgált, az Adósság és becsület, viszont ebből csak néhány karaktert és egy-két rövidke jelenetet vettek át az írók. Így most is az a helyzet állt elő, hogy egy "eredeti" sztorit kapunk, ami csak részben kapcsolódik az írott és rajzolt alapokhoz. És sajnos ez a baj! Mert így a szkript egy hatalmas kliséhalmaz, tele logikai buktatókkal és üresjáratokkal, emellett Logan figuráját sem sikerült most sem teljes mértékben kiaknázni. Nekem leginkább a csípős humora hiányzott, bár ezt azért helyenként sikerült megvillantania, nem úgy, mint a 2009-s darabban. De akkor is, ez kevés!

A látvány sem kiemelkedő, de legalább nem találkozhatunk olyan gagyi akciójelenetekkel, mint az előzményben. Itt sokkal földhözragadtabb harcokat kapunk, de ezekből hiányzott a vér. A nyers brutalitás is szerves részét képezi Rozsomák karakterének és ezt sem merték bevállalni a készítők. Oké, ott a vágatlan verzió, de abban is csak egy akció lett igazán erőteljesen felturbózva vérrel és még az se sikerült valami kiválóra koreográfia szempontjából. De sajnos a mozi verzióban látható csetepaték is felemásak, egyedül  a vonatos bunyó lett viszonylag emlékezetes. 

Szerencsére azért pozitívumokkal is találkozhatunk, ilyen például Marco Beltrami zenei aláfestése, ami kifejezetten hangulatosra és fülbemászóra sikeredett. Emellett a helyszínek is nagyon jól lettek megválogatva, de a legnagyobb érdeme a filmnek Hugh Jackman. Ezt a karaktert neki találták ki, senki mást nem tudnék a helyére elképzelni és még úgy is remekül adja elő Logan-t, hogy az írók kiherélték. 

Összességében véve rengeteg hibája ellenére is jobb ez a Rozsomák-mozi, mint az előző, de önmagában és az X-Men-trilógiához képest még így is egy közepes alkotás egy rosszul megírt sztorival, felemás akciókkal, de legalább remek zenével és egy jól teljesítő főszereplővel megspékelve. Így egyszeri nézésre bőven alkalmas, de aztán semmi több. Reméljük, a jövőre érkező X-Men folytatás igényesebbre fog sikerülni.

Pontok.png

imdb.png

6,9/10

sajat.png6/10

Borító.png

The-Wolverine-poster.jpg

Előzetes.png

online.pngMozisan IDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr365639195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása