Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

28 nappal később (28 days later...)

2013. november 15. - DavidRawrr

történet.png

Jim felébred a kómából a kórházban, és senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélõ, mindentõl rettegõ menekülõk. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elõl menekülni muszáj. Egykor emberek voltak, a gyilkos vírusnak köszönhetõen már csak fékevesztett õrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen. Aki nem halt meg, az fertõzött lett vagy menekülõ.

Vélemény.png

Na, hát ez sem mai darab! (2002) Ám úgy gondolom, hogy a zombis filmek közt mindenképp helye van!

Nézzük!

A történet igazából átlagos, nekem mégis tetszik, hogy nem az a tipikus "egész világot behálózó zombi apokalipszis". Az egész film Anglia "kihalására" van kiélezve. A történet első része (Igazából háromnegyed része.) a legjobb, pörgős! (A maga módján.) Aztán mikor már bekapcsolódik a katonaság, akkor picit monoton lesz a film, picit be unalmasodik. Ám annak a résznek is meg van a maga pozitívuma, hisz a hangulata ott a legjobb. Az átvezetések itt-ott összecsapottak, a párbeszédekhez hasonlóan.

Szereplők terén is átlagos a film! Kiemelkedőt senki sem alakít, de jót igen. Cillian Murphy (Jim) nagyon jól játsza el a főszerepet, végig hozza amit kell. A többiek néha kicsit unalmasan alakítanak, de nem zavaróan. Korrektek az alakítások!

A látványra sem lehet panasz, nincsenek egetverően mű dolgok.

Több szót nem is fecsérelnék erre! Ha szereted a zombikat nézd meg, nem bánod meg!

Pontok.png

imdb.png7.6/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr685635685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása