Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Szörny egyetem (Monsters University)

2013. november 10. - Nikosssz

történet.png2013-ban, vagyis tizenkét évvel az első epizód után mozikba kerülő Szörny Egyetem nem folytatás lesz, hanem előzmény.
A Szörny Rt.-ben Mike Wazowski és James P. Sullivan, vagyis Sulley elválaszthatatlan jó barátok, ám ez korántsem volt mindig így. Szörnyeink még az egyetemi évek alatt ismerkedtek össze, és már az első pillanattól fogva ki nem állhatták egymást, hiszen nem is különbözhettek volna jobban mind külsejük, mind pedig jellemük alapján. A Szörny Egyetem most feltárja hőseink rejtélyes múltját, és megtudhatjuk, hogy Mike és Sulley végül hogyan léptek túl a köztük lévő ellentéteken, és milyen kalandok során váltak végül a legjobb barátokká.Vélemény.png

Az első részét, imádtam gyerekként. Későbbiekben várható arról is egy vélemény, de most rátérek a kettes részre. Bár folytatás, mégsem a későbbi életüket mutatja be a szörnyeinknek, hanem a fiatalkori éveiket, az egyetemből. Azt kell mondjam az ilyen stílusú folytatások általában nem érnek fel elődjeikkel, de meglepően ez összejött ebben az animációban. Szerethetőre sikerült ez is, akárcsak a másik, pár jól célzott poénnal. Ami fura, az az, hogy olyan komolyabb tanulság nem igazán szűrhető le, maximum olyan valami, amit mindenki megtanul saját tapasztalatból is. Ugye ez nem szokványos a mesék terén mostanában! 

Na térjünk át az animált szörnyecskéinkre. Nem változtattak sokat, sőt még olyan szörnyeket is láthatunk amiket az első részben (A főszörnyeinken kívül.). Emellett viszont, voltak újszerű szörnyek, akik kb. megfelelnének a mai gyerekek stíluselvárásainak is. Azért lehet látni, hogy a régieket is picit átdolgozták. A legjobb tag a lila cucc volt az Ocsmánykákból :D.. Hatalmas beszólások. Ritkán szólal meg de akkor hülyeséget.

A története nagyon jó lett. Különösen tetszik, hogy Sully és Mike úgy lettek legjobb barátok , hogy amikor megismerkedtek megtudták volna folytani egymást egy pohár vízben. Ez akár életben is előfordulhat.

A zene aláfestések, és a hangeffektek igen jól sikerültek szintén. Oda illőek voltak, ami kellett az ott volt. 

Hogy egy kis negatívumot is írjak, hiába próbáltak a szerkesztők újat egyedit alkotni, már korántsem volt annyira egyedi és ötletes mint az első része. Ez persze azért is lehet, mert akkoriban az nagyon jó kis mese volt. Mindenesetre a rakat mese között, ami semmit nem ér, jól jött egy ilyen élvezhető kis animáció. Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png7,5/10sajat.png9,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr95624505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása