Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Thor

2013. november 04. - DavidRawrr

történet.png

A hatalmas Thor rettenthetetlen harcos, óriási pörölyéről legendákat mesélnek. A csatában vitéz és legyőzhetetlen, ám makacssága és hirtelen haragú természete nem teszi őt alkalmassá arra, hogy apját kövesse Ashgar trónján. Képtelen lenne megfontoltan irányítani birodalmát. Thor meggondolatlan tette miatt újra fellángol egy régi háború. Büntetésül a Földre száműzik, ahol kénytelen az emberek között élni. Amikor a világából érkező gonosz le akarja igázni a Földet, Thornak el kell döntenie, melyik oldalra áll.

Vélemény.png

Mostanság ráálltam az ilyen jellegű filmekre, mint a Thor. Kedvelem azokat a filmeket, melyek elrugaszkodnak a valóságtól, akciódúsak és mellé látványosak is. Nos nem is egy Thor film van, és a hónapban debütál a Thor - The Dark World is.

A történet jó, sőt nagyon jó. Eleve tetszik a fantázia világ, de ez a fordulatos, akciódús megvalósítás még egy pluszt dobott az egészre. Az átvezetésekkel nincs gond, nem éreztem sehol sem az elkapkodottságot vagy vontatottságot.114 perc a játékidő, és úgy érzem ez tökéletes hosszúság arra, hogy minden cselekmény kibontakozhasson. A dialógusok szintúgy nem érdemelnek lehúzást, bár kicsit taszító lehet a 21. században eféle párbeszédeket hallani, mint amit a filmben hallhatunk. Itt is jön egy plusz, hogy olyan párbeszédek vannak a filmben, ami fura stílusúak, de tud humoros lenni! És ez tetszik!

Szereplők terén erősen teljesít a film. Chris Hemsworth tökéletesen játsza el Thor szerepét, és testhezálló a szerep neki. Aztán ott van Tom Hiddleston alias Loki. Szintén nagyon jót alakít, mint tulajdonképpeni gonosz. És ritkán érzek ilyet, de nem csak a filmben küzdöttek a győzelemért, hanem az alakításaikban is volt egy fajta küzdelem, hisz szinte egyszerre viszik el a hátukon a filmet, mégis egymással szemben állnak ebben is. És még Natalie Portman-t emelném ki. Ő Jane Foster a filmben. És a többiekhez hasonlóan jót alakít!

Látványvilágban tökéletes, nem láttam ócska CGI-ket, látszik a munka benne!

Szóval, egy nagyon jó múvi, garantáltan élmény megnézni!

Pontok.png

imdb.png7.5/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr235614326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása