Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

I.E. 10 000 (10 000 BC)

2013. október 31. - DavidRawrr

történet.png

Egy távoli, hegyi törzs fiatal vadásza, DLeh beleszeret a gyönyörűséges Evoletbe. Ám amikor faluját misztikus harcosok támadják meg, és elrabolják Evoletet, DLeh néhány vadásztársával együtt felkerekedik, hogy megtalálja szerelmét, még ha ezért akár a világ végéig is üldöznie kell a merénylőket. Az ismeretlen vidékeken vándorolva, felfedezik, hogy más civilizációk is léteznek a világban, illetve, hogy az emberiség sokkal messzebb jutott már a fejlődésben, mint ahogyan azt ők valaha is gondolták. Útjuk során újabb törzsek csatlakoznak hozzájuk, akiket szintén megtámadtak a misztikus harcosok, így kis csapatuk végül egy egész hadsereggé növi ki magát. Sorsukat követve e fura gyülekezet tagjainak történelem előtti ragadozókkal és a zord természettel is meg kell küzdeniük. Hősi utazásuk végén pedig felfedeznek egy minden képzeletet felülmúló, letűnt civilizációt, melynek a piramisai az égig érnek. És valójában ez az a hely, ahol az ő küldetésük is beteljesedik. Szembe kell ugyanis szállniuk azzal az önkényuralkodóval, aki népük tagjait kegyetlenül rabszolgasorba taszította; illetve ebben a városban érti meg DLeh is, hogy nem csupán Evolet, hanem az egész emberiség megmentésére hivatott.

Vélemény.png

Szinte számat nyalogatva (képletesen) ültem le megnézni ezt a filmet. Fantasy, őskorban játszódik, vannak benne kihalt állatok... És ezek a témák nagy kedvencek. Nem kellett csalódnom!

A történet különösen jó! Jól meg lett írva, ahogy a cselekmények is jól passzolnak a korhoz. Tetszik ez a fantázia világ, például, hogy az lesz a törzsfőnök, aki leszúrja a mammutot és ehhez hasonlók. Jól ki találták! Ám kicsit ellett nyújtva! Az átvezetések is elég jók, egyszer kétszer elkapkodott lett, de nem zavaró. Ám a dialógusok néha zavaróan vontatottak.

A másik jó pont a képivilág. Például az állatok (kardfogú tigris, mammut stb) gyönyörűen és élethűen lettek kidolgozva. Mind mozgásban, mind fizikában látszik, hogy volt vele foglalkozva.

Szereplők terén számomra ismeretlenek a színészek. Steven Strait (DLeh) nevéhez igazából egy filmet sem tudok kapcsolni ám az alakítására nincs panasz. Camilla Belle (Evolet) szintúgy noname számomra. Bár kevesebb szerepe van, de megnyerően játszik! Nathanael Baring (Baku) akit még kiemelnék! Kerestem róla filmeket, ám lehet én vagyok béna de egyet sem találtam másikat. Pedig jól alakított!

Összességében egy jó fantasy-ról van szó. Egy esti filmezéshez tökéletes!

Pontok.png

imdb.png4.9/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr725607983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása