Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A titkos ablak (Secret Window)

2013. október 27. - DavidRawrr

történet.png

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követõen magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmibõl, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tõle lopta az egyik korábbi nagy sikerû írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az õ változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erõszakosabb lesz, egyre idegesítõbb. Kezdetben csak rámenõs. De lehet, hogy õrült.

Vélemény.png

A Johnny Depp filmek jók! Ezen nem kell vitatkozni, a filmjeinek a 99% maximálisan elnyerte a tetszésemet. Egy remek színész, egyedi tehetséggel (mondjuk napjainkban már számomra nem köszön mindig vissza az az egyediség), és ezerarcúsággal. Jelen filmben is nagyon jót, SŐT tökéleteset alakít. Néha még a valóságban is egy rendezetlen külsejű írónak hat, aki folyton otthon ül, alszik, cigizik és eszik. És ennyi a napi teendője, néha meg ír egy kicsit. Szóval ez volt a szerepe, és tökéletesen eljátszotta. Aztán átment pszichopatába, az elején úgy, hogy nem is tud róla. És még itt is tökéletesen alakít! És akkor ennyit a színészi alakításokról, meg persze Johnny Depp fényezéséről!

A történet zseniális, nagyon jól meg lett írva. Egyszerre drámai, néhol poénos, és hátborzongató (majd megtudjátok, hogy miért, ha megnézitek). Olyan módon ragad magával, hogy tudni akarjuk mi lesz a végkifejlet. Az átvezetések az elején rossznak tűnhetnek, ám a tetőponton rájön az ember, hogy a rendező direkt csinálta így, mert így teljes a történet. A dialógusok szintén jók, nem unalmas, olyan amilyennek lennie kell.

Nos akkor... Kell egy jó film? Tekerj lejjebb és nézd! Nem bánod meg!

Pontok.png

imdb.png6.5/10

sajat.png10/10

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr205601987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása