Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A titánok harca (Clash of the Titans)

2013. október 22. - DavidRawrr

történet.png

A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok pedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az egész világot. Perszeusz, akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztől. Veszteni valója már nincs, így vállalja, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol ura ellen vezet, mielőtt az megszerezné Zeusztól a hatalmat. Veszedelmes útjuk során Perszeusz és bátor katonái tiltott világokon verekszik keresztül magukat, olyan tájakra jutnak el, ahova ember még nem tette be a lábát, ahol démonokkal és ismeretlen fenevadakkal veszik fel a harcot. Perszeusz egyetlen esélye a túlélésre, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.

Vélemény.png

Szeretem az ilyen fantasy, istenekkel kapcsolatos filmeket! Főleg, ha mitológia lények, görög istenek a téma. Szóval eleve nem úgy ültem le megnézni ezt a filmet, hogy "jajj, lehet rossz lesz".

Szóval nézzük!

Volt már egy "A titánok harca" című film még 1981-ben, szóval tulajdonképpen egy remake-ről beszélünk. De sose azt nézem, hogy a régihez képest milyen, hanem, hogy a mai, 21. századi filmekhez mérve milyen.

A történet, hát nem teljesen új, ám az egész téma feldolgozása jó! Ám egyből szembetűnik egy kis negatívum, ez pedig a dialógus részek. Néhol eléggé vontatottak és unottak voltak! A másik negatívum pedig a film humora - igeen, mert olyan is van neki. Még, ha jól csinálnák, ám ezek csak ilyen "beböfögés" szintű poénok voltak, így igazából csak lefáraszt, nem megnevettet. Ezek mellett az átvezetések is furák voltak néha.

Színészi alakításokra nem lehet panasz! Sam Worthington (Perszeusz) jól alakított, ahogy Ralph Fiennes (Hádész és jesszoffkorsz Voldemort a Harry Potter-ből) és Liam Neeson (Zeusz) is. Bár nem éreztem, úgy, hogy 100%-ig odatették volna magukat. Talán Ralph volt a legjobb közüllük. De tagadhatatlanul Sam viszi a hátán a filmet. (Bár ez tök logikus, hisz főszereplő!)

Látványvilág! Tökéletes! Abszolút jó pontja a filmnek, nem holmi gagyi CGI, tényleg elhittem, hogy amit látok, az valós lehet!

Végezetül, aki ezt a témát szereti, van fantáziája annak nagyon fog tetszeni, aki le van ragadva a régi verziónál, annak nem, de aki egy esti, jó filmet akar, mindenképp nézze meg!

Pontok.png

imdb.png5.8/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr895591933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása