Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A híres Kocka triólogia (3.rész)

2013. október 21. - Sztárk

Kocka 3 avagy Cube Zero (2004)

A kocka 3. utolsó része. 2 évvel a 2. rész után jött ki egy 3. rendezőtől...  Ez egy, ahogy a címe is elárulja egy amolyan előzménynek mondható. Sajnálatosan van egy filmbeli hibája, ami az első részre akarna utalni, de nagyon elrontották... De majd később kitérek rá.

Történet:  Senki sem önként vesz részt az eseményekben. Azonban mindenki túl akarja élni még a következő percet. Kockaszobákat, labirintusokat kell leküzdeniük. Minden szobában a borzalmas halál lehetősége les minden szereplőre. Óvatosnak kell lenniük, el kell kerülniük az ügyes csapdákat, ha ki akarnak jutni a halálos útvesztőből. Vajon elérik a kijáratot? Nem teljesen biztos, hogy az megoldást jelenthet.

 

cube-zero.jpg

 Vélemény: Mielőtt bármit is mondok nézzük meg a lent látható videót. Eléggé durva...

Tehát: Ebben a filmben, nem a Kockából való kijutás van a középpontban, hanem azok akik a háttérből irányítják a kockát. A főszereplő az egyik ilyen irányító fickó. A film remek háttérfilm lehetne. Sok olyan kérdésre választ ad amire az elsőbe kerested a választ. 

Egy utalás szerint több Kocka is létezik és ezzel próbálják magyarázni a kockák "sokszínűségét". 

cube_zero.jpg

Ahogy a képen látható teljesen másmilyen a kocka szerkezet mint az előző kettőnek. De ez ne lepjen meg minket! A csapdák igazából teljesen normálisak. 

A film szereplőit nem mondanám igazi színészeknek. A film még abban újítani, hogy már nem egy kijárat van hanem három és a film kivisz a kocka birodalmán kívülre. Állítólag egy erdő közepén  van ez a Kocka és Katonákkal őrzik. :0 

Végszóként, csakhogy nehogy lelőjem a végét, de figyelni az apró részletekre. Tudom, hogy úgy elbasták mint a fene, de legalább jót akartak. :) 

 

IMDB pont: 5,6

 

Saját pontszám: 4, mert a végét jól megakarták csinálni, csak a részletekre nem akartak figyelni (Baszt**). Korrekt előfilm, de sok a fölös párbeszéd és a "színész"ek is unják az egészet.

Köszi, hogy elolvastad. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr595591441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása