Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Serious Sam - The First Encounter

2013. október 18. - DavidRawrr

történet.png

Röviden, tömören!

2104.-ben az emberiséget rengeteg szörny támadja melyek más dimenziókból származnak. A földi erők bátran ám eredménytelenül küzdenek az érkező fenevadakkal szemben, mert nem képesek megállítani őket. Ám volt egy legendás ember Sam 'Serious' Stone, aki mindenkinél hősiesebben küzdött az ellenséggel.

Amikor már a Föld pusztulása a tét, akkor a vezetők úgy döntenek, hogy előveszik az ősi eszközt, az Idő-zár-at! Egy olyan eszköz amellyel képesek vagyunk utazni az időben. És ki mást, ha nem Sam-et küldik vissza?! Kezdetét veszi a harc, aminek a tétje az emberiség fennmaradása!

Vélemény.pngVélemény, vagy inkább elemzés!

A játék 2001. március 21.-én került a boltok polcaira. A Croteam fejlesztette, és a GOD Games adta ki.

Egy FPS (First Person Shooter) játékról beszélünk, ami egy remek történettel, némi humorral, és rengeteg akcióval, izgalommal van fűszerezve. A kezelőfelület egyszerű ám tökéletes! Az irányítás, reakciók, fizikai viselkedések is nagyon jók. (Persze mindezeket 2001-es viszonylatba nézzük, ne pedig napjaink játékaihoz viszonyítva.) Grafikailag is helyén van a játék! Az egész motorja a Serious Engine.

Fegyverek terén is van bőven választék számszerint 10! Kezdve a katonai késtől, az ágyúig (tényleg) minden olyan ami tökéletes a fenevadak aprításához!

A helyszínek kialakítása nagyon jó lett! Az ókori Egyiptom a játék színhelye, és arra törekedtek, hogy valósághűen alakítsák ki a teret, ragaszkodva a egyiptomi kultúra hagyatékokhoz. Rengeteg pályát kapunk Hatsepszut templománál kezdünk és a történet végén eljutuk egészen a Nagy Piramis-ig.

A pályák számtalan titkos tágyat rejtenek, így akár előbb is megkaphatunk bizonyos fegyvereket, vagy, ha megszorulunk életben akkor is segítségünkre lehetnek ezek a bizonyos titkos helyek!

Szörnyek terén is kapunk a nyakunkba rendesen! 18 sima ellenség és 1 nagy, főellenségünk van. Ám a sima ellenségek játékmódtól függően (tudjátok easy medium hard stb! ) csapatostul rontanak ránk, egy bizonyos helyszínen sose tudhatjuk mikor jelenik meg hirtelen előttünk egy csapatnyi Kleer csontváz. És néha még ijesztgetnek is, mikor egy fal mögül hirtelen elénk ugrik valamelyik.

Ám a legnagyobb élmény az egész játék hangulata. A zenék, a tájak, helyszínek így egyben egy iszonyat jó hangulatot ajándékoznak a játékosnak.

És még multiplayer részt is kapunk, ahol akár co-op-ba is lehet nyomni!

Személy szerint már vagy 5-6 alkalommal végigjátszottam és mai napig élmény vele játszani!

Egy kis ízelítő és egyben az első pálya a játékból!

Borító.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr135584335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása