Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az első igazi nyár (The Way Way Back)

2013. október 14. - DavidRawrr

történet.png

A film egy otthonülő, magába forduló tizenéves története, aki a nyár folyamán végre megnyílik, és összebarátkozik egy vízividámpark vezetőjével, illetve az ott dolgozó személyzettel.

Vélemény.png

Sok-sok ilyen filmet kellene még készítenie manapság a film iparnak.

A története fantasztikus - bár nem találtam hozzá ennél bővebb leírást -, magával ragadó, drámai, vicces! Sok helyen láttam rá a "dramedy" kifejezést, és fel is merült bennem a kérdés; "hogy lehet egy film dráma és vígjáték is egyben?". De felesleges a kérdés! Ez az! Van benne bőven humor, bőven drámai és szívszorító jelenet, és a rendező mindezt olyan jól vegyítette, olyan páratlan átvezetésekkel, hogy az évben eddig kevés ilyet láttam! A dialógusok helyen vannak, nem éreztem sehol sem az unottságot, az elkapkodottságot!

És a színészi alakítások. Ugye kell bele mindenképp egy híresebb színész, ez Steve Carell (Trent). Természetesen nagyon jól játszik! Ám a két színész aki elvitte a filmet a hátán az Liam James (Duncan) és Sam Rockwell (Owen). Az egyik a magába fordult 14 éves tini srác, a másik pedig a jófej menő csávó! Mondanom se kell nagyon erőset alakítottak, mindkettőjük karaktere vagy így, vagy úgy de szerethető volt!

De nem is koptatom a billentyűzetet! Ezt a filmet LÁTNOD KELL! Kész! Indulás is a kanapéra, ágyba és indíthatod!

Pontok.png

imdb.png7.7/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr195568388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása