Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az elnök végveszélyben (White House Down)

2013. október 11. - DavidRawrr

történet.png

Két ember bujkál a Fehér Házban. Árnyékként osonnak végig a folyosókon, liftaknában húzzák meg magukat, a medence körül lapulnak. Az elnök az, akit a CIA utolsó talpon maradt ügynöke véd.
A világ legjobban védett középületét elfoglalta egy terroristacsapat, ám jól kidolgozott tervük befejezéséhez az elnökre is szükségük van. Az épület fegyveresekkel van tele - egy paramilitáris egység mindenre elszánt tagjaival. Az ügynök azonban mindenre kész, hogy végrehajtsa azt a feladatot, amire felesküdött: meg akarja védeni az elnök életét.

Vélemény.png

Emlékszem, a legelső bejegyzésem ebben a blogban erről a filmről szólt. Már akkor is azt írtam, hogy nagyon úgy tűnik, hogy egy Olympus Has Fallen (Támadás a Fehér Ház ellen) copy-ról van szó. Bár akkor még reménykedtem, hogy nem erről van szó! Most végre megnézhettem, és a remény még mindig ott volt... Ám csalódnom kellett!

Némi spoiler következik, de nem vészes!

 

A történet dettó ugyanaz mint az Olympus Has Fallen esetén, terroristák, támadás, kell az elnök a tervhez, az elnök egyik bizalmasa a terroristák főnöke, az elnök egyik embere Rambozza végig az egyik filmet és a végén hős lesz!

Spoiler vége!

 

Szóval akkor van egy copy történetünk, de ez nem az egyetlen negatívum. Persze, tetszett az O.H.F még régebbi blogomon nálam 10-ből 8-at megért, ám nem mondom, hogy nincs benne klisé, sőt! De ez a film még nagyobb klisé halom. Bár szerintem már szánalmasan mélyen belemegy a klisékbe.

Persze van pozitívum! Az átvezetések és a dialógusok rendben vannak, a kialakítás, kamera munka is jó.

És a szereplők alakítására sem lehet panasz. Jamie Foxx végre hiteles elnök. (höhö színesbőrű) És passzolt is hozzá a szerep. Channing Tatum pedig.. Hát hozza ezt a Die Hard + Rambo féle alakítást, de nem lehet rá panasz. Nincsenek elkapkodva az alakítások, az érzelem kifejezéseik is közel tökéletesek.

Nos, van ennél jobb, már ebben az évben is volt jobb. A műfaj szerelmeseinek tetszeni fog, mások pedig inkább nézzék meg az O.H.F.-t. 

Pontok.png

imdb.png6.4/10

sajat.png5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Katt ide az online megtekintéshez!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr825562949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása