Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory)

2013. október 07. - DavidRawrr

történet.png

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

Vélemény.pngÍgérem ez az utolsó Tim Burton film!

Amikor Johnny Depp még tudott eredetit alakítani! Most kezdjük a szereplőkkel először! Johnny Depp mint Willy Wonka, egyedi, utánozhatatlan, jópofa, szerethető! Nincsenek berögződött mimikák, mozdulatok, hanem teljesen élethűen adja azt amit a szerep diktál. És olyan a szerep amilyennek lennie kell. Freddie Highmore mint Charlie! Egy kis kölyök volt még akkor, 2005-ben, mégis nagyon jót alakít. Bár mondjuk csak magát kell adni megspékelve egy nagy vágyakozással, csodálattal.

Szóval szereplőkben nagyon jól teljesít a film.

És akkor ott van a többi! A történet zseniális, annyira jópofa, és ötletes az egész. Egyedi, és szerintem azóta sincs párja. Az átvezetések nagyon jók, és még poénokat is kapunk, nem is keveset!

Látványvilágban pedig, 2005-höz képest, kapunk egy szinte tökéletes, hangulatos mozit. Ez nagy pozitívum!

Szóval egy nagyon jó filmmel van dolgunk, bátran ajánlom egy esti filmnek, akár az egész családdal is, mert garantált a szórakozás!

Katt ide, és már nézhetitek is!

Pontok.png

imdb.png6.8/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr235555434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása