Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Alice Csodaországban (Alice in Wonderland)

2013. október 07. - DavidRawrr

történet.png

Alice tizenkilenc éves, felnőtt lány. Férjhez akarják adni, ám egyetlen porcikája sem kívánja, hogy a csúnya, ellenszenves fiatalemberhez menjen hozzá. Szerencsére a lánykérést megzavarja a Fehér Nyúl felbukkanása. Alice persze utána iramodik, és hamarosan újra annál a bizonyos üregnél találja magát, amelybe sok évvel ezelőtt beleesett. A történelem ismétli önmagát, Alice megint Csodaországban találja magát. Ám Csodaország már nem olyan, mint régen. Az első látogatása óta minden a feje tetejére állt. Ő az egyetlen, aki megszabadíthatja a világot a zsarnok Vörös Királynő rémuralmától.

Előzetes.png

Őszinte leszek! Beírhatnám ide az összes - de tényleg az összes - Tim Burton filmet, időrendben, vagy ABC sorrendben, aztán szó nélkül jöhetne az összesnek a pontozása. És mindegyik 10-pontot kapna, ha nem 11-et. Lehet elfogult vagyok, lehet fanatikus, de egyszerűen imádom a filmjeit! Az elvont kialakítást, az érdekes történet feldolgozást, a jó szereplő osztást.

Na, de azért nézzük ezt a filmet!

A történetet szerintem mindenki ismeri! Tim Burton megragadta az édes kis sztorit és átformálta a saját elképzeléseinek. És mindezt eszméletlen jól! Egy olyan jó fantasy lett az egészből - egyébként is az -, hogy tényleg megragadja az ember elméjét, és az egész mesét egy új szintre emeli! Az átvezetések nagyon jók, egyszer sem éreztem úgy, hogy unalmas, vontatott lenne a film.

A képivilág szintén tökéletes, bár azért 2010-ben már rendelkezésre álltak olyan technikák amivel ezt el lehet érni.

Szereplő osztás, hát a szokásos! Johnny Depp (Kalapos), Helena Bonham Carter (Vörös Királynő), ők magukhoz híven jól teljesítettek. Alice szerepét Mia Washikowska kapta, és a többi szereplőhöz hasonlóan túl teljesített magán, nagyon jó volt! Az érzelem kifejezése helyén volt, és nem is csapta össze az alakítását.

Egy esti, délutáni kikapcsolódáshoz a családdal, barátnővel remek ez a film! Ajánlom mindenkinek!

És online is megnézhetitek!

Pontok.png

imdb.png6.6/10

sajat.png10/10

Borító.png


Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535555129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása