Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A híres Kocka triólogia ( 1. rész)

2013. október 07. - Sztárk

A kocka egy eléggé felemás film triólogiává sikerült. Hogy miért is? Mivel a 3 filmet 3 különböző rendező rendezte ezért nem is várhatunk remek, kerek történetet. Az első 1997, a második 2002-es (igen, 5  év) és a harmadik 2004-es. Ebbe a bejegyzésbe azz első résről írok. Remélem tetszeni fog.

Kocka 1 (1997):

03.jpg


Történet: 
Hat teljesen különbözõ és idegen ember egy napon szürreális börtönben találja magát. Labirintusszerű, egymáshoz illeszkedõ, tökéletes kockákból áll a tér, tele apró halálos csapdákkal. Rendõr és rabló, pszichológus és matematikus, építész és egy autista felnõtt. Egyikük sem tudja, miért került oda. Ki alkotta a labirintust és miért? Félnek az ismeretlentõl és egymástól. Amíg nem találják meg az utat a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez, kevés esélyük marad az életben maradásra.

 

Megvalósítás és vélemény:

A film 1997-ben készült Kanadában. Vincenzo Natalie filmje számos díjat elnyert. A film alapötlete igazából nem rossz és sikerült egy remek filmet összerakni. Mark Kroven szerezte a zenét ami tökéletesen passzol a filmhez. A filmben hang illetve látványvilág tényleg érzékelteti a bezártságot. A szereplőknek megvan a saját szerepük és szépen lassan kirajzolódik ki miért van a Kockába. Hogy mi az a kocka az persze úgyszintén derül ki.

A Látványvilág:

cube-1997-L-RNN5Qo.jpeg

Ahogy a képen láthatjuk a kocka tényleg kocka alakú. Ez a szoba narancssárga, de van kék, fehér, zöld és piros (vörös) is. A szobából 5 másik ajtó nyílik. Ezekben természetesen csapdád vannak, de nem mindegyikben.

A Csapdák:

A csapdák villámgyorsak és láthatatlanok. Ezért kell óvatosnak lenni. Kiszámíthatatlanok és nem tud az ember idején reagálni. Van ami élőszövetet választja ki és van amelyik hangra aktíválodik. 

Párbeszédek:

A csapdákat és a párbeszédet azért emeltem ki, mert ez egy tökéletes ősszehasonlítási alap a másik két résszel.

Végezetül a film kezdőjelenete: Csak 16éven felüliknek ajánlom. 

 Ja és még egy apróság: Az IMDB-n jelenleg 7,5 ponton áll:

 http://www.imdb.com/title/tt0123755/

Mivel az én egyik kedvenc filmemről van szó ezért én 10 pontot adok a 10-ből. :)

Folytatása következik. ( Cube 2 majd a Cube Zero)

Ha esetleg kedvet kaptál itt megnézheted online: 

http://www.movshare.net/video/wa45fr8dzublg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535554660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása