Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Öngyilkosok szobája (Sala samobójców/Suicide Room)

2013. október 04. - DavidRawrr

történet.png

Dominik érettségiző középiskolás fiatal, akinek látszólag mindene megvan, amire csak vágyhat egy fiatal. A látszat azonban csal: gazdag szülei szeretet helyett pénzzel árasztják el, és igazi barátai sincsenek. Így kerül Dominik egy weboldalra, ahol egy igen furcsa lánnyal kezd ismerkedni.
Vélemény.png
Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a kritikát! Ez a film olyan dolgokról mesél és mutat meg, ami a mai világban elítélendő. De végülis itt van, megírom!
Ez egy szörnyű film! Nem azért, mert rossz lenne a szereposztás, vagy a kialakítás... Egyszerűen annyira életszerű, hogy az borzasztó és fantasztikus is egyben! A főszereplő Jakub Gierszal eszméletlenül jól játsza a fiú szerepét... Sőt tovább megyek; teljesen azonosulni tudtam vele! Azt a karaktert olyan élethűen adta elő, hogy már-már túljátszotta a képességeit.
A történet újabb pozitívum, filmes nézetből. Mert, ha úgy vesszük rettenetes és mégis igaz ami a történetben szerepel. Így azonban kapunk majd 2 órányi tömör depresszív drámát! Ám a rendező nagyon jól oldotta meg, és nem folyamatosan kapjuk a letaglózó, néha megrémítő, olykor megható elemeket, hanem szépen, fokozatosan! Emelett az átvezetésekbe lehet némileg belekötni, de ezt el lehet nézni.
Még egy negatívum a kamera munka. Néha úgy éreztem, hogy az adott jelenet olyan mintha egy telefonnal vették volna fel. Nem a minősége, hanem ahogy remegett a kép, ide-oda mozdult a kamera. De nem vesztett ez miatt a film az élvezetéből.
Nos! Aki vevő az ilyen dolgokra, szereti a drámákat azoknak tetszeni fog a film... Mások pedig unalmasnak - főleg, hogy a hangulata miatt nem 2 órásnak tűnik a film - akár még felháborítónak is titulálhatják a filmet. A döntés a tiétek!
Pontok.png
imdb.png6.4/10
sajat.png9.5/10
Borító.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr345550857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása