Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Bananan Ouji no Daibouken (Banana Prince)

2013. október 03. - Pii89

No a játék címében benne van a Banana, de semmi köze nincs a Minion-okhoz :D
Egy igen régi játékról lenne szó, ami 1991 végén látott napvilágot, és utoljára 10-15 éve játszottam vele. Fogalmam sem volt róla, mi is a címe, mert mint a legtöbb Nintendo játék ez is japán nyelvezetű. Így kegyetlenül örültem, mikor rátaláltam. Igaz az évek során elkészült az angol változata is, de abban más kinézetű főhőst és segítőt kaptak a játékosok. De ez sok mindenen nem változtat.
Az angolosított verzió már csak azért is hasznos, mert a fő történet mellett szerepet kapott pár bónusz pálya, amin dobókocka segítségével kell végigmenni (mint egy társas játék) és minden mező mást rejt.
Ami a nyelvtudást igényli azok a kérdezz-felelek részek. Általános műveltséggel kapcsolatos kérdéseket tesz fel a játék és válaszolnunk kell. Mint például: "Hány évenként van olimpia?", "Milyen szinű a banán, amikor éretlen/túlérett?", "Melyik a kakukktojás...?", és még sok más.
A bónusz főellenségeknél több hasonló kérdés van, és ha mindre helyesen válaszolunk akkor győztük le és kapunk valami extrát. Nos, azt hiszem ez a rész kicsit nehéz lenne japánul. :D

Na de térjünk rá a játék fő történetére. Banán Földön játszódik és Banán Herceg a főhős. Tiszta poén az egész :D
Egy Sárkány ellopja a birodalmunk szimbólumait, ami mi más lenne, ha nem a Banááááán. :D
Az a dolgunk, hogy pár pályán végigmenjünk, pontokat gyűjtsünk (Sonic feeling) amikből fejleszthetjük támadásaink, életünk növelhetjük. Ezeket a pályák végén tehetjük meg, valamint a pályák tele vannak ajtókkal, amiken ha bemegyünk, fejleszthetünk. Emellett van még egy kaszinó része is, ahol szerencsét próbálhatunk és játszhatunk, amiben pontjaink növelhetők vagy veszíthetők el. Minden nagyobb pálya végén van egy főellenség, aki viszont már nem kérdez semmit, így ütni kell majd.
Végig ugyan még nem vittem, mert elég nehéz játék, de folyamatban van a végigjátszás, de a végére úgyis a jó fog győzni és helyre állítjuk a békát Banán Földön. :D

Minden nosztalgiázónak jó szórakozást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr625549451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása