Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Totál szívás - [Breaking Bad]

2013. október 01. - Nikosssz

történet.png

Walter (Bryan Cranstom), a kémiatanár az 50. születésnapján tudja meg, hogy végső stádiumú tüdőrákban szenved és alig egy éve van hátra. Szereti a várandós feleségét és gondozásra szoruló tinédzser fiát, ezért úgy dönt, hátralevő idejében a lehető legtöbb pénzt gyűjti össze. Erre azonban csak a törvény másik oldalán van lehetősége, ezért szövetkezik egykori, drogdíler diákjával és belefognak a metamfetamin gyártásába. Hamar kiderül, hogy Walterrel ellentétben Jesse egy pancser, és már az első üzletkötésnél összehoz másfél hullát. Walter elindul a lejtőn, ahol nincs megállás.

Vélemény.png

A fenti pár sor elég ahhoz, hogy eldöntsük van-e kedvünk egy ilyen jellegű dráma sorozathoz, vagy várat magára. Ettől tovább már csak spoilerezéssel lehetne írni ezért ez a rövid történet leírás elég! A Véleményem is próbálom majd úgy intézni, hogy ne legyen olyan, ami előre lövi le a fordulatokat és poénokat.

Számomra, és még nagyon sok ember számára, elképesztő dráma adagot biztosított a Breaking Bad az AMC jóvoltából. Nagyon kellemesen meglepett, hogy egy drámát el lehet úgy nyújtani, hogy sorozatot kapjunk, de mégse unjuk egyetlen epizódját sem. Ez az alkotóknak sikerült 5 évadon keresztül, és a csúcson pedig abbahagyták. Ez is egy hatalmas plusz, hogy a növekvő nézőszám ellenére nem a pénzt tartották szem előtt, hanem azt hogy egy kerek, lezárt sztorit kapjunk. Igen az utolsó rész minden addig elvarratlan szálat sikerrel bogoz ki.

A színészek fenomenálisan alakítanak az elejétől a végéig. Párszor már túl is játszák szerepüket. A néhol beugró szereplők sokszor egy rész alatt visszaadják azt a színjátékot amit más sorozatok egy évad alatt sem tudnák.

A Breaking Bad tegnap este lezárta a cselekményeit, és ezzel a sorozatna is vége. Az egyik színész, aki egy ügyvédet alakít állítólag kap majd, egy SPIN-OFF sorozatot. Azaz bemutatják hogy került oda ahol volt.

összesítve számomra az egyik legjobb dráma sorozat, és az IMDb-n is szép eredményeket mutat. Sokaknak fog hiányozni a Meth gyártók kalandjai a szürke hétköznapokból. Nekem is. Ha egy jó sorozatot akarsz kezdeni bátran ajánlom ezt.

[Szinkronosan egyelőre 3 évad tekinthető meg, a másik kettő felirattal lelhető.]

Pontok.pngimdb.png9.5/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr465542758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása