Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mud - Végre egy élvezhető film 2012-ből

2013. szeptember 21. - csak Porter

Erről a filmről maximum egy hete hallottam az egyik weboldalon, hogy mennyire jó, így utána néztem az IMDb-n és felettébb jó pontozása van, szóval gondoltam, bepróbálom és nem is bántam meg. A sok Hollywood-i mozifilm után remek felüdülés volt egy ilyen független filmet látni végre.

történet.png

Két fiatal srác egyik reggel beszállnak a csónakba és egy szigetre mennek, ahol egy fán levő hajót találnak, majd a parton egy ismeretlen férfit. Később összebarátkoznak az ismeretlennel és segítenek neki, hogy újra találkozhasson szerelmével, de idő közben kiderül, hogy a férfit gyilkosságért körözik a városban...

Vélemény.png

A film poszterével ellentétben nem McConaughey az igazi főszereplője ennek a történetnek, hanem a két fiatal srác, akit a még kevésbé ismert Tye Sheridan és Jacob Lofland játsszanak és korukkal ellentétben jó alakítás nyújtanak, főleg Sheridan, aki irtó nagy tehetségnek néz ki. Itt van a címszereplő Matthew McConaughey, aki dobta az eddigi romantikus vígjátékokból ismert formáját, és végre remek szerepekben brillírozik, mint ez is. Külön tetszett, hogy kisebb szerepekben olyan színészekkel találkozhatunk, mint Reese Witherspoon vagy Michael Shannon.

Jeff Nichols rendezte saját forgatókönyvéből a filmet, ami külön dicséret, hogy még akadnak olyan emberek, akik saját ötleteiket viszik filmre. (Ilyen volt Guy Ritchie is, amíg le nem térdelt Hollywoodnak.) Nagyon szépen vannak fényképezve a jelenetek, amit külön feldob a nagyszerűre vágott hangeffektek és a film betétdalai is.

Úgy néz ki, érdemes néha egy-egy független filmet beiktatnom a sok Hollywood-i maszlag között, mert simán veri a hónapban látott összes többi filmet. A 2 órás játékidő csak úgy elillant, és az a film végi feelgood érzés, ami elkapott, megkoronázta ezt a 2 órámat. Remek kikapcsolódás, csak ajánlani tudom!


Pontok.png

imdb.png

7.4/10

sajat.png

8/10


Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr815527568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása