Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Carlito útja

2013. szeptember 21. - Noresz999

történet.pngLegendás alak tér vissza a spanyol Harlembe. De az utca már nem a régi, és Carlito sem az. Az öt év börtön alatt sokat tanult, le akarja zárni a múltat és új életet kezdeni szerelmével. Legjobb barátja csak egy apró szívességet kér tőle...

Vélemény.png

10 évvel A sebhelyesarcú (Scarface) után, a film rendezője (Brian De Palma), és főszereplője (Al Pacino), megint csináltak egy gengszter filmet, a végeredmény nem sokkal marad el az előbb említett után.

A filmet 2 db regény alapján hozták ki, 144 percben, hogyha könyvadaptációkat nézünk, akkor ez az idő egy könyvnél lenne kb. normális.

144 percbe beletömöríteni 2 könyv tartalmát nehéz megcsinálni, úgy hogy működjön, de a készítők nagyon jól megoldották.

Mondhatnám, bármiféle túlzás nélkül, hogy minden idők 10 legjobb gengszter filmében benne van, a filmben nem látok, semmi hibát.

Tele van egy csomó emlékezetes pillanattal, van benne néhány poén, a vége nagyon izgalmas, és szívszorító, végig pörög, tehát egy percig sem lankad a figyelmünk.

Továbbá, nagyon erős alakításokban (Al Pacino, Sean Penn), rendezésben (Brian De Palma), és forgatókönyvben (David Koepp), szerintem ez a siker titka.

Aki egyszer látta ezt a filmet, akkor többé nem felejti el, egyszerűen zseniális.

Pontok.png

imdb.png7,9/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr765527251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása