Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Far Cry 3

2013. szeptember 17. - Pii89

Trópusi sziget, Hawaii mintás ing, tengerpart, autók, hajók és persze fegyverek. Ez mind megtalálható a Far Cry-ban. Az Ubisoft 2004-ben adta ki az első részt, ami személyes kedvencemmé vált a hatalmas terület és a hangulat miatt. Először csak katonák az ellenségeink, majd később különböző mutáns szörnyekkel akasztjuk össze Jack nem létező bajszát. De ennyit az első részről.

A második rész 2008-ban jelent meg, ami egy kicsit gyengébb lett. Nem mondom, hogy rossz játék, el lehet vele játszani, de nagyon hamar ráun az ember. Mindig ugyan azt kell csinálnunk. Küldetést felvenni, természetesen előre megkapjuk a fizetséget, persze gyémántban, pár perc múlva egy cimboránk hív, hogy jobb ajánlata van és döntsük el melyiket csináljuk. Emellett még mellékküldetéseket is vállalhatunk, amiért fegyvereket kapunk és mindezt úgy, hogy küzdünk a maláriával. Ja, hogy nem említettem még. Trópusok helyett Afrika lett a helyszín. Kicsit száraz lett ez a rész...:D

Na de térjünk a lényegre. 2012-ben megjelent a folytatás, a Far Cry 3. Ismét a trópusok. Felröppentek olyan pletykák, hogy újra Afrika lesz a bejárható terület, de szerencsére nem így történt. Az első rész pozitív tulajdonságai mellé sok más jó dolog párosult. Nagyobb szabadság első sorban.
Assassin's Creedből már ismert rendszert is vittek a játékba a srácok. Kilátókat kell megmásznunk, hogy felderítsük a szigetet.
Felszerelésünket magunknak kell létrehozni (Craft-olni). Eleinte csak egy fegyver lehet nálunk, némi lőszerrel és gránáttal, de a levadászott állatok bundájából készíthetünk magunknak jobb felszerelést. Több lőszer, több fegyver, mélyebb pénztárca :D
Egyszerre 4 fegyverünk lehet, ami szerintem bőven elég. Kis pisztolytól az AK47-en keresztül a lángszóróig minden megtalálható. Igen még Íj is! (Mert ez mostanában nagy divat lett. Lásd.: Crysis 3, Tomb Raider)
Mint divat - amit én egyáltalán nem bánok - szintlépés is felbukkant. Szintlépésnél választhatunk magunknak különböző képességeket, amiknek nyoma is marad a bal alkarunkon egy tetoválás formájában. Ötletes nem? Nekem nagyon bejött a dolog. :)

Az egész történet úgy kezdődik, hogy nyaralunk. Quadozunk, bázis-ugrunk, úszunk, hajókázunk, hát amivel el lehet ütni az időt egy ilyen gyönyörű helyen. Igen ám, csak egy ketrecben megkötözve mutatják nekünk a felvételeket. Vaas egy idegbeteg vadbarom - aki ha bevenne egy levél xanax-ot se nyugodna le - próbál ijesztgetni minket, majd megy dolgára. Kezdődhet a szökés (Nem a sorozat). Ami nagy nehezen sikerül is, miközben játszanak az életünkkel. Így veszi kezdetét a bosszú és társaink megkeresése és megmentése, ami nem is olyan egyszerű. Jason eleinte egy városi puhánynak mondható (akinek nem inge....:D), aki hamar belerázódik a kalózokkal teli sziget szabályaiba.
Mint korábban írtam, előfordulnak állatok is, amik közt szép számmal előfordulnak ragadozók is. Volt rá példa, hogy szép nyugodtan sétálok a tengerparton és egy éhes kroki berántott a vízbe...ingyen krokodilbőr! ^^

Nem rövid játék, KÉT végkimenetellel rendelkezik, a hangulat lebilincselő, amiért Brian Tyler is gondoskodik.  Elég komoly Soundtrack-et ütött össze.

Jó szórakozást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr405521264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása