Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Star Trek (2009)

2013. szeptember 15. - Nikosssz

történet.png

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkozik. A köztük lévő feszültség tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével első útjára készülő Enterprise csillaghajó legénységébe. A csillagflotta kadétjaként olyan veszélyes ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő szövetséget, a Föderációt fenyegeti. A galaxis sorsa a két ifjú titán kezében van. Ha meg akarják akadályoznia a pusztulást, az ellentéteket félretéve össze kell fogniuk egymással.

Vélemény.png

Kezdeném azzal, hogy én nagyon kedveltem a Star Wars filmeket, is, és ennek ellenére ezzel sincs komolyabb bajom. Ezzel arra próbáltam célozni, hogy nem értem a két film rajongása közti állandó vitatkozást. Koppintásban annyi lenne, hogy mind2 az űrben játszódik, és mind2-ben használnak lézer fegyvereket. Ezenkívül, semmit nem vettem észre, ami eget rengetően ˝lopásnak˝ minősülne.

A Star Trek sorozatát nem követtem figyelemmel, és ez a filmnél nem is hátrány. Nem kötelező látni a sorozatot, mert különálló filmet kaptunk. Ezt vehetjük plusznak a sorozatból kifejlődő filmeknél. Ennél még vehetjük, a sztoriját, a látványvilágát is pozitívumnak, mert számomra nagyon bejött. Ez a sok elcsépelt sztorikat ötvözi, és így már nem annyira egyhangú.

A vizuális effektek személy szerint nagyon átjöttek. Minden képi elem a helyén volt. A két főszereplő Chris Pine (Kirk) és Zachary Quinto (Spock) is illettek karaktereikhez. A vulkáni Spock elég komikus kinézetre, de kulcsszereplő! A kemény, és laza Kirk pedig szimpatikus személyiséggel rendelkezik. Szóval a szereplők is megnyerhetik könnyen az ember tetszését. Nem beszélve Zoe Saldana-ról (Nyota Uhura).

A film rendezője pedig ugyan az a J.J. Abrams akinek többek közt egy rakat jó sorozatot köszönhetünk, mint pl. a Rejtély, Lost, vagy a Revolution. Persze filmekkel is foglalkozott eddig is. Nem volt rossz választás!

Összességében egy nagyon jó kis esti mozi lehet, még akár a SW rajongóknak is. Nálam bejött a stílus és látvány, szóval jó volt. Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png8,0/10sajat.png9,9/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr485513774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása