Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sötétségben - Star Trek (Star Trek Into Darkness)

2013. szeptember 15. - Nikosssz

történet.png

Amikor az Enterprise legénységét hazahívják, kiderül, hogy egy a szervezeten belülről jövő megállíthatatlan erő felrobbantotta a flottát, és mindent, amit a flotta képviselt, és ezzel a világunkat válságba sodorta. Kirk kapitánynak személyes elszámolnivalója is van, elindítja az embervadászatot a háborús zónába, hogy elkapja az embert, aki maga egy tömegpusztító fegyver. Miközben hőseinket beszippantja az élet és halál világméretű sakkjátszmája, szerelmek kerülnek veszélybe, barátságok szakadnak szét, és áldozatokat kell hozni az egyetlen családért, ami Kirknek maradt, azaz a legénységért.

Vélemény.png
J.J. Abrams , azaz Spielberg utódja megint oda tette magát. Lehet, hogy az újabb sikert arató Star Trek film miatt kérték fel a Star Wars megrendezésére is. Tényleg mindent kihoz egy-egy filmjéből, amit lehetséges.

A főszereplők mind maradtak ugyan azok, kivéve persze a fő gonoszt. Benedict Cumberbatch kapta meg Khan karakterét, aki nagyon passzolt a szerepbe. Olyan tipikusan kétszínűségre utaló arca van, ezért mintha ráöntötték volna a kapott szerepet. Akik a világot, és a U.S.S. Enterprise-t mentik azok még mindig a Spock-ot alakító Zachary Quinto, és a Kirk-et alakító Chris Pine. Egyikük még mindig a logikusnak tűnő dolgokat tartja helyesnek, míg Kirk még mindig nem tiszteli a szabályzatot!

A története csillaggal jelzett kitűnő volt számomra. Már nem kaptunk egyáltalán egy lerágott csontot. Majdnem az egész koncepció új volt. Vagy ha nem is, akkor nem tudom miből merített. Voltak benne meglepő dolgok, vicces jelenetek, és izgulós részek is. Ez mind mind jókor volt jó helyen. Az egyik meglepő dolog számomra az volt, hogy Spock érzéseire hagyatkozva mégis kihágást követett el, a szabályzat ellen. Mondjuk ezt lehet magyarázni az árulással, amit ellenük és a konföderáció ellen követett el valaki!

A látványvilágnak hála még nagyobb élmény a filmet végig nézni. Az idegen fajok mellett, a hajók már ismertek lehettek, de ami nagyon új volt, az a végén leamortizált város. Az egész vizualitás a rommá dőlésekben csodálatos.

Összesítve, egy nagyon jó mozifilmet kaptunk, méltó utódját az első résznek. A szereplők, és a grafikusok is maradandót alkottak. Bármikor képes lennék újra nézni az alkotást. Jó szórakozást hozzá! :)

Pontok.pngimdb.png8,0/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr85516015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása