Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Démonok között - James Wan, a megbízható horror-iparos

2013. augusztus 17. - csak Porter

James Wanról nyugodtan állíthatjuk, hogy az új évezred egyik legmeghatározóbb horror-fenegyereke. 2004-ben készítette el, részben saját forgatókönyvéből a Fűrészt, ami azóta 7 részes horror-franchise lett. De még az ő nevéhez fűződik a Halálos hallgatás vagy éppen az Insidious, aminek idén kerül a mozikba a második része. Szeptember 19.-én pedig hozzánk érkezik a The Conjuring - Démonok között, méghozzá szinkronizált változatban. 

történet.png

Az igaz történet alapján készült film visszavisz minket 1971-be, amikor is a Perron-család furcsa dolgokat kezd el tapasztalni a házukban, rögtön a beköltözést követően...

Vélemény.png

A történet persze nem ilyen egyszerű, de nem szeretnék többet elárulni róla. Ami viszont lényeges, hogy James Wanban most sem kell csalódnunk. Filmje jól fel van építve. Pont annyi időt szán arra, hogy megismerjük a családot, amennyi szükséges. Majd szép lassan kezd el építkezni a horrorfilmektől megszokott módon, hogy aztán egy feszes tempójú lezárással egy szép, kerek horrort kapjunk végül. 

Az Insidious után újra Patrick Wilson kapta a férfi főszerepet, aki ugyan olyan hatékonysággal alakítja szerepét, mint partnere, Vera Farmiga, akitől szintén nem áll távol a horrorszerep, hiszen már Az árvában vagy a Bates Motelben megcsillogtatta tudását. A sorozatokból ismert Ron Livingston is hitelesen alakítja a családapa szerepet. 

Azt kell mondanom, ez egy jó kis horrorfilm volt. Nem vállalta túl magát, de amit ki lehetett hozni ebből a sztoriból, azt kihozták. Persze ebben a itt is megtalálhatók a horrorokra jellemzők húzások, és ez az alkotás sem mentes jó pár műfajbeli klisétől, de azt hiszem, ezt leszámítva, élvezhető marad mindvégig a film. 

Pontok.png

imdb.png

7,8 / 10

sajat.png

7/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr575464993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása