Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A varázslótanonc - (The Sorcerer's Apprentice)

2013. augusztus 14. - Nikosssz

történet.png

Dave Stutler egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizikavizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől. Balthazar Blake pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanben tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól. Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni. Sajnos ezek az erők túl mélyen lappanganak Dave-ben, aki bár keményen próbálkozik, csak nehezen tudja elsajátítani Blake összetett varázsművészetét. A mágus és segédje azonban keményen dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a sötétség erőit. Az ifjú Stutlernek most minden bátorságára szüksége lesz, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és még a kiszemelt lány szívét is meghódítsa, hogy végül joggal nevezhesse magát igazi varázslótanoncnak.

Vélemény.png

Újra megnézésre került az alábbi film. Az, hogy már többször nézem ezt a filmet magától adja, hogy olyan szörnyű nem lehet. Jerry Bruckheimer producer nevét nagyon sok akció filmnél hallhattuk, és a nagy rajongás a természetfeletti iránt megmozgatta fantáziáját, és ezért is ült neki egy új stílusnak!

Szereplőkről. Nicolas Cage miatt is elég sokan ültek be a filmre a mozikban anno. Bár észre lehet venni, hogy a mestert alakító sztár inkább a háttérben marad, és teret enged az új generációnak. Ennél a generációnál lép színre Jay Baruchel, aki az ügyefogyott tanoncot alakítja. Bár 30 éves elmúlt a színész gond nélkül el tud játszani, bármilyen tiniszerepet. Alfred Molnia a gonosz árulót alakító színész is odatette magát, és könyörtelenül el akart bánni a jó varázslókkal.

A sztori önmagában tetszik, és le is tudott kötni másodszorra is. Nincs tele hatalmas fordulatokkal, és nagy kiszámíthatatlanságra sem kell számítani. Egyszerűen csak jó. Nem siették el kibontakozni a filmet, de nem is gyorsították annyira fel, hogy értelmetlen legyen. Minden a maga sorjában megy, és ez így működik. Külön tetszett az alkotásban el-el rejtett humormorzsák. Hiszen mint beszólások, mint jelenetek megmosolyogtatják a nézőt. Maxim tanítványa, akit Toby Kebbell játszik, minden egyes felbukkanásánál kacajt képes kiváltani a nézőkből.

Látványilag a film frankó volt. Az átváltozó autók, az életrekelt sárkányok min nagyon jól sikerültek. A trükkök is tetszettek. A Magyar tükörcsapda után a perzsa futószőnyeg nyerte el nálam a legjobb helyezést. Az, hogy a magyarokat már itt is megemlítették szintén nagyon bejött... Ajánlani tudom, és merem a filmet! :)

Pontok.pngimdb.png6,1/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr725461162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása