Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Boszorkányvadászok (Hansel and Gretel: Witch Hunters)

2013. július 25. - Nikosssz

történet.png

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Remner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük, a saját múltjukkal.

Vélemény.png

A film címét olvasva nem kaptam nagy kedved hozzá, mivel úgy gondoltam olyan lesz mint a másik mesét felidéző film, a ´Hófehér és a vadász´. Az kicsit sem tetszett, ezért erre sem szenteltem nagy figyelmet. Aztán a borítón észrevettem Jeremy Rennert, akit viszont nagyon bírok. Adtam egy esélyt a filmnek, és azt kell mondjam, Nem bántam meg!

Nem sok köze van, az előbb említett filmhez mindössze annyi, hogy ez is egy régi Grimm mesét idéz fel, mégpedig a Jancsi és Juliskát. Bár nem szorosan fűzhető össze a mesével, rá lehet jönni, hogy kik is ők.

A sztori személy szerint nagyon bejött. Az egész boszorkányüldözős dolog, meg a család titka. Ami nem tetszett, az a troll bevonása a filmbe. Nem mondom, hogy így felesleges volt, de meg lehetett volna oldani csak a boszorkányok és emberekkel, más természetfeletti lény nélkül.

A látvány világa a filmnek viszont nagyon bejövős volt. A boszorkányok kinézete néhol már félelmetes volt. Egy jó sztorival hasonló lényeket felhasználva egész korrekt kis horrort lehetne csinálni. Bár ezt a filmet is besorolták a horror kategóriába, nem igazán való oda. Sokkal inkább egy fantasztikus-akció filmnek mondanám.

A színészi játék szintén elég jól ment. Bár elfogult vagyok Renner nevével kapcsolatosan, talán anélkül is rámondanám, hogy ő játszotta legjobban a szerepét. Nem megszokott tőle az ilyen műfaj, és aki csak az akció filmjei miatt kedveli, annak nem biztos, hogy bejön majd a filmben nyújtott karaktere. A Júliát alakító Gemma Arterton 2007 óta eléggé felkapott színésznő lett, és a filmjei többségében a jó kislány szerepét töltötte be!

A boszorkány típusok és neveik érdekesnek hatottak, de jó volt. Amit még értékelek a filmben, az a humor. A flegma hangsúllyal beszólogató János, és a nővére beszólásai hatalmasak. Legjobban az tetszett, amikor visszatérnek a házhoz ahol minden elkezdődött!

Szereplő gárda, színészválasztás, hangok, sztori, stílus vegyítés jó pont.

Jöhetnek a dolgok amik viszont rossz pontot érdemelnek. Főként a modernebbnél modernebb dolgok rontották az összképet. Sorozatlövő fegyver, Jóféle karóra, az önmagát felhúzó íj, és persze az inzulin injekció. Ha már régebbi időben játszódik, azt érzékeltethették volna a felhasznált fegyverek, és segéd eszközök által is.

Pontok.pngimdb.png6,1/10sajat.png8,5/10Borító.png Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr715426208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása