Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

R.I.P.D. – Szellemzsaruk

2013. július 21. - Nikosssz

A veterán seriff Roy Pulsifer (Bridges) a legendás R.I.P.D. rendőrőrsön építi karrierjét, nagy hatalmú szellemek után nyomozva, akik okosan hétköznapi embereknek álcázzák magukat. A küldetése az, hogy az igazságot szolgáltasson egy csapat speciális bűnözőnek, akik a gyanútlan emberek között rejtőzve próbálják elkerülni a végső ítéletet. Amikor a dörzsölt zsaru új társat kap az sztárzsaruként elhunyt ifjú Nick Walker (Reynolds) személyében, eleinte komoly problémáik adódnak a csapatmunkával. Amikor azonban felfedeznek egy olyan csoportot, amely az általunk ismert Földi élet végét tervezi elhozni, kettejük feladata, hogy helyreállítsák a kozmikus egyensúlyt… különben túlvilágra nyíló fényes alagútból a rossz irányba indulnak el a haragos szellemek.

Látatlanban már írtam a filmről, hogy mit is várnánk el, és mitől is tartok. Aki nem olvasta volna. Féltem, hogy MIB - Sötétzsaruk szerű lesz az egész film. Ehhez képest egy újat alkottak a műfajban, amiért nagy dícséretet érdemelnének. Naggyából azt kaptam amit vártam. Kidolgozás pár helyen sántít. (Pl. Kis kínai muksó banánnal hadonászik. Ok, hogy az emberek azt látják. De mit lő ki vele? ). Persze ennyi belefért, hisz végig lekötött a film. Nem épp az a kiszámíthatatlan alkotás, de akkor is szórakoztat.

Ami nagyon tetszett benne, azok a poénok voltak. Nem rengetőek, de jó helyen jókor köpik be a szereplők. Rögtön az elején is megmosolyogta mindenki a bizonytalan felidézést! Aztán ott van  Jeff Bridges (Roy) alpári beszédstílusa. Hatalmasat alakított a filmben ő is és Ryan Reynolds is (Nick).  Aztán a R.I.P.D. vezetőjét alakító Mary-Louise Parker is adta a film alatt.

Összesítve Roy és Nick elképesztő lazasága, az igazgatónő enyhe szigora, és a szörnyek modora egy jól összerakott mozifilmet alkotnak. A folytatást szerintem tekinthetjük biztosnak. Nem hiszem, hogy Roy és a hölgyike viszonya ennyiben marad. Ha tervezik a folytatást én szívesen fogadom tőlük.

Végül pár szó a 3D-ről. A moziban volt velünk egy ismerős, és még az első 3D-s vetítéseken volt csak ezen kívül. Azt mondta összehasonlíthatatlan. Nem csak az effektek, de az egész film előtted játszódik. Szinte már olyn volt mintha egy színpadi előadást látnánk. A szereplők elöl, a háttér pedig maradt ott ahol kell lennie.

Aki szereti a stílust, annak bátran ajánlom a filmet. Nem akarom az egekbe magasztalni, de szuper alkotás lett szerintem.


 5,5/10

 9,0/10




 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr955417210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása