Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Apa ég! (That's My Boy)

2013. július 21. - Nikosssz

Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger (Adam Sandler) sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével (Eva Amurri Murtino) - melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd (Andy Samberg) felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad.
30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia - aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát (Leighton Meester) fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét.


Máris érdekelni kezdett a film amikor olvastam a főbb szereplők neveit. Hiszen ki nem ismeri Adam Sandler nevét. Az igazat megvallva, nem tudom, hogy velem van a gond, vagy Sandler nem úgy játsza a szerepeket, ahogy kéne. Jobban mondva a szerepet jól játssza, de túl gyenge filmeket vállal el.

Vanilla Ice szerepe, és jelleme a filmben nagyon bejött. Talán még nagyobbat alkotott a filmben, mint Adam. Aki nem igazán passzolt be a filmbe az szerintem Andy Samberg volt. Nem nagyon győzött meg, hogy ő kellett ehhez a filmhez.

A sztori teljes egészében nem volt rossz, de kissé elcsépelt. Ellentmondásosnak hat amit írtam, de ha megnézitek rájöttök miről beszélek. Aztán akkor a kiparodizált dolgok más filmekben inkább tabu témának számítanak. Ezek a tabu dolgok mellé kellettek volna más vígjátékok alap dolgai is, és szép mentés lett volna a filmnek. Hiszen kezdhetjük a katonaság kigúnyolásával, mert eléggé olyan jellegű volt, hogy a kemény gyerekek, valójában nem is olyan kemények, sőt még retardáltak is a maguk módján. Aztán az intim dolgokat érintő jelenetek, nem igazán valóak az alacsonyabb korosztálynak.

Valójában a film, a 15 és inkább fölötte levő embereknek készült, ezt kijelenthetem. Egyaránt azt is, hogy Adam Sandler egyre lejjebb adja a szerepeit. Reméljük mostmár egy felfele ívelő pályát fog futni!


5,5/10

5,0/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr635417332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása