Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Jack Reacher (2012)

2013. március 15. - XynTRoN

Könyvadaptáció. Lehet jól, lehet rosszul csinálni. Jelen esetben nem tudom, melyiket mondanám. Vannak rettentően jó pillanatok, és teljesen lapos részek is filmben. Valahogy nem sikerült dűlőre jutnom a történettel se, valahogy néhány karakter szerepe igencsak kibontatlan lett. Bár egy művet sem olvastam Lee Child-tól, úgy gondolom néhányat muszáj lesz bevállalni, mert ez a katyvasz ami vászonra került, nem igen adja át a mű eredetiségét. Egy valamiben azért biztos vagyok, mégpedig: lesz folytatás. Amennyiben sikerül egy kicsivel jobbá tenni mint ez a rész, még akár James Bond méretű eposzt is kaphatunk.

Azonban most nézzük a jelen mozinkat. A felütés nagyon jól sikerült, komor bűnügyi történetet bontakozik ki a szemünk előtt. Reacher (Tom Cruise) megjelenése, és módszerei leveszik a nézőt a lábáról. Igaz ez csak az első 40 percig tart. Utána ellaposodik a történet, hogy a vége fele ismét felpörögjenek az események. Ismét egy olyan mozi ahol nem a cselekménnyel, hanem a tálalás hosszával van probléma. Két óra. Nem olyan hosszú idő, de mivel a cselekmény nem köt le, ezért örökké valóságnak érezhető. Még egy furcsaságot vettem észre, mégpedig azt, hogy a zenék valahogy annyira semmit nem tesznek hozzá a történethez, hogy ha teljesen elhagynánk, őket az se lenne zavaró. Ezzel az eszközzel gyakran élt is a rendező (Christopher McQuarrie), próbálván fokozni a drámaiasságot. Nálam ez nem igen vált be.

Összességében egyszer nézhető, de hétvégi szórakozáshoz inkább mást választanék. Természetesen alternatívának ott vannak még a könyvek.

Értékelés: 5/10

IMDB: 7.1/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr415135760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása