Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A diktátor (The Dictator)

2013. január 06. - Nikosssz

Vélemény:


Sacha Baron Cohen -t azok az emberek akik ismerik, vagy szeretik vagy utálják. Nincs olyan ,hogy semlegesen érezzenek iránta, hisz aki szereti az elvont beteges humorát, annak nagyon szimpatikus lehet, aki viszont nem rajong népek, emberek kifigurázásáért annak igencsak unszimpatikus ember. A Diktátorban főként a politizmus és a rasszizmus kérdését forgatja ki szőröstül bőröstül. Személy szerint úgy érzem, hogy van a filmnek egy komoly mondanivalója is amellett, hogy végig röhögtem majdnem az egészet. Azért majdnem, mert volt körülbelül 15-20 perc ahol a film átcsapott, egy inkább sima romantikus minőségbe. Utána ismét feléledt a sötét humor és tovább ölte az agysejtjeim. Szóval, ha bírtad a Boratot, akkor ez is garantált siker lesz neked. Több filmje is van neki, de talán ez volt annyira őszintén morbid mint ahogy a Diktátor. Mi azért éljünk továbbra is békében mindenkivel. Jó szórakozást a filmhez.

Tartalom:


Sacha Baron Cohen (A leleményes Hugo) Borat, Alig G és Brüno után újabb nagyszabású karakterrel ajándékozza meg a mozinézőket: a világ legkülöncebb és legegoistább diktátorával, Aladeennel.
Az elpusztíthatatlan szakállú Aladeen, aki pénzéhes celebeket fektet meg és megbundázza saját olimpiáját, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír titkos atomprogramjáról. Egy félresikerült merényletet követően Aladeen egy fillér nélkül magára marad New York utcáin. Kivégzettnek hitt honfitársai elől menekülve Aladeen úgy dönt, visszaszerzi hatalmát, ami egyfelől fergeteges összeütközésekhez vezet a viselkedésén megbotránkozó amerikai polgárokkal, másfelől olyan felfedezésekhez, melyek leleplezik Amerika külpolitikáját.

 

IMDB pontszám: 6,5/10

Egyedi pontozás: 9/10

Borító:


Előzetes:

Kövessetek FB oldalunkon is IDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr975002286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása