Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Samsara (2011)

2013. január 05. - XynTRoN

Samsara. Brutálisan jó képek a világ minden tájáról, gyönyörű zenével amennyiben felületesen nézzük. Ha megpróbáljuk agyunk ráhangolni a képekre, átérezhetjük a rendező szándékát, és azt, hogy mit is szeretne átadni nekünk szavak nélkül. Miután megnézted, elgondolkodsz, a világ dolgairól, kapcsolatod embertársaiddal, sőt ha nagyon belemerülsz, akár magáról a létezésről. Ez így jó, természetes. Ki kell néha szakadni a mindennapokból, és egy másfajta szórakozási formát is kipróbálni. Átadni testünket, és lelkünket ennek a csodálatos filmnek. Végül csak annyit: KÖTELEZŐ!

Értékelés: 10/10

IMDB: 8.3/10

 

Előzetes:

A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr614999835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása